laupäev, 3. juuni 2017

Jooksmine

Teist korda 42 kilomeetrit joostud. Ehk täna toimus VII Hiiumaa maraton.
Sain stardinumbriks "1"-e, mis viitaks justkui favoriidistaatusele. Tegelikult kadusid väledamad jooksjad kiiresti minu silmapiirilt. Olin lihtsalt kõige kiirem registreerija.
Kui vaatan enda tempot, siis on selge, et teisel ringil kadus jõud ära. Lihtsalt öeldes - tuul tegi tuule alla. Ehk umbes viiendast kuni pea viieteistkümnenda kilomeetrini (väikeste vahepausidega, nt Käinat läbides) puhus tugev vastutuul. Ja teisel ringil seda pressides võttis jalad ikka korralikult kangeks.
Esimesed kümme keskmiselt 05:42/km kohta, siis järgmised kümme 05:32/km. Teise ringi alguses võtsin teadlikult aeglasemalt. Esimese läbisime koos Matiga - koos liikudes, vahepeal vesteldes läheb aeg ruttu. Aga sain aru, et tal on hoopis rohkem sees kui mul. Ja soovitasin tal eest minna. Tegi teise ringi kümme minutit kiiremini kui esimese :)
Nägin ka 10 km jooksjad ära, kuna neile anti lähe kell 14, seega kaks tundi peale meid. Üllatusena astus peaminister samuti stardijoonele. Aga kolmanda kümne aeg oli 06:33/km kohta ja viimase kümne 07:37/km.
Eks päris lõpus saingi rahulikult vantsida ja loodust nautida. Näiteks nägin päris pisikesi lambatallesid, kes silma järgi hinnates mitte väga ammu ilmale tulnud olid.
Ja meil siin saarel on superägedad inimesed. Näiteks joogipunktides, aga ka raja ääres. Toetavad ja optimistlikud sõnad annavad liikumiseks lisaenergiat. Muidugi motiveerivad/sunnivad ka kiiremini jooksma :)
Ei suutnud küll oodatud ajaga rada läbida, aga pettunud ka ei ole. Äge oli! Ja eks ma saan aru, et parema tulemuse jaoks tuleb rohkem trenni teha. Mitte puhtalt mahtu. Aga tõhusamalt ja läbimõeldumalt. Mis nõuab aga (vaba) aega.
Rõõmu teeb ka asjaolu, et meil siin on üksjagu noori, kes tahavad sporti teha ja tulevad meelsasti võistlema. Annab lootust, et midagi on kehalise kasvatuse tundides õnnestunud hästi ka teha. Teisalt motiveerib endki rohkem tegutsema, sest muidu panevad varsti mööda.

Kommentaare ei ole: