kolmapäev, 6. jaanuar 2016

Kommunikatsioon

Sotsiaalkindlustusamet muutis sotsiaalsete abivahendite müümise ja rentimise korraldust. Muudatus jõustus 1. jaanuarist. Eesmärk oli üllas- muuta süsteemi lihtsamaks ja läbipaistvamaks, andes ka abivajajale suurema vabaduse. Välja kukkus aga...
Hommikustes raadiouudistes öeldi otse, et inimesi lihtsalt unustati muudatustest teavitada. Et muudatused tõid paljude jaoks kaasa ka hinnatõusu, oli pahameel valemisse sisse kirjutatud.
Super kommunikatsioon!
Vähemalt sotsiaalminister on nii palju mees, et võttis kohe täna teema isiklikult (ei ole tavatu, et probleemide korral lükatakse tanki kantsler või keegi teine ministeeriumist) käsile, tunnistades ka enda osa tekkinud sasipuntras ehk võttes vastutuse.
Aga veelkord tõestus, kuivõrd oluline on kommunikatsioon. Ütleks isegi, et muudatuste korral on see kriitilise tähtsusega. Kui see tekitab lärmi või pahameelt, siis ega vaikimine olukorda ei lahenda, lükkab vaid asja edasi. Ja kõige halvem selle juures on, et seotud osapooled- nii nagu praeguses loos- saavad seetõttu kannatada.

Kommentaare ei ole: