kolmapäev, 24. juuni 2015

Jaanid

Veidikene teistmoodi jaanid.
Esimene ja ainus puhtalt jaaniõhtu toimus juba 20ndal. Kaasa võetud kast Baltika "0"-i kujunes väga õigeks valikuks, ei olnud ma ainus selge grupijuht ühti. Muidugi kella 17-18 ajal paistis, et jaanitulest suurt asja ei saa, sest kallas nagu oavarrest. Hoogsamad mehed sooritasid ka, õnneks üpris õnnestunud üle-lõkke-hüppeid.
Pühapäeval Käina jaanituli. Tantsugrupiga viisime õhtu läbi. Avamine, mängud, tantsud. Sellise tiimiga ei ole seda raske teha. Kõik sujus. Ka siis, kui elekter kadus. Ilm pidas ja esimese tagasiside põhjal tundub, et läks korda. Iseenesest mulle ka sisuline pool meeldis- rahulik, hubane, rahvalikud mängud ja ei mingit suurt läbu. Peale südaööd hakati asju kokku panema. Mõistlik üritus.
Esmaspäeva pealelõunal Paladele. Esiteks omakeskis proovid noortega, õhtul paraadi peaproov. Oli vajakajäämisi ja asju, mida vaja sättida. Aga eks selle jaoks ju proovid ongi. Öösel pea kella kaheni õmblesid poisid endale tärne ja erialamärke külge või muutsid nende asukohta vastavalt määrustikule. Kaitseväe süsteemi "ime" on, et enne suurüritusi, nagu näiteks Võidupüha paraad, ilmub justkui võluväel välja varustust. Mehed, kel pole uut laigulist vormi ja kes pole seda eri põhjustel varem saanud, riietatakse enne paraadi. Noored saavad kätte ammuilma välja teenitud märgid jne.
Võidupühal paraad. Ilmaga taaskord vedas. Veidi pilvine, pea 20 kraadi sooja, õrn tuul juukseid sasimas. Marssimine ja kõik muu sujus paremini kui proovis. Mida tegelikult oligi tarvis tõestada :) Rahvast oli ka meeldivalt palju teepervedel. Vaatamata sellele, et liikumistrajektoor üsna lühikeseks jäi. ERR kajastus. Postimehe galerii, hiidlase poolt pildistatud :)
Õhtul Emmaste jaanituli Sõrul. Peale paraadi olid taevaluugid avanenud ja seetõttu jäi programm õhemaks, kui esiti planeeritud. Ja inimesed saabusid ka veidi hiljem, kui ehk soojal päeval seda teinuks. Aga tantsijad kasutasid vaba lava proovideks ja kes kohal oli, see sai siiski ühest-koma-teisest osa.
Proovid läksid kindlasti asja ette, sest sellist õhtut pole varem olnud. Sõle segajad tegid koostöös Taherpilli ja noortegrupiga neli etteastet. Sõrul, hooldekeskuses, hiljem veelkord Sõrul koos tule süütamisega ning viimaseks eksprompt külajaanitulel. Ega palju rohkem poleks vist suutnud ka. Aga igati tore oli. Nagu pildilt näha, siis Sõrul oli tantsijaid täitsa palju.

Päris õhtul/öösel sain oma selge grupijuhi rolli ja kampaanias osalemist õigustada.

Kommentaare ei ole: