teisipäev, 31. märts 2020

Statistika

Tänane Hiiu Leht kirjutab, et parvlaevareisijate arv on eriolukorrast tingituna tuntavalt vähenenud.

"Üle-eelmisel nädalal saartele kehtestatud eriolukorras teenindas ettevõte kahel liinil kokku 3971 reisijat ja 3897 sõidukit, mis on vastavalt 86 protsenti ja 74 protsenti vähem kui kaks nädalat varem, kui veel piiranguid ei olnud.
Rohuküla–Heltermaa liinil vähenes samal perioodil reisijate arv 81 protsenti ja sõidukite arv 66 protsenti ehk teenindati vastavalt 1286 inimest ja 1243 sõidukit."

See annab ehk kindlustunnet neile, kes on avaldanud muret, et pääs ühele või teisele poolele on vaatamata piirangutele ja kontrollile liiga lihtne. Selliseid teateid on saanud nii maakonnaleht, vald kui ka PPA. Viimane nende väidete/vihjete kontrollimisega järjepidevalt ka tegeleb.

Lisaks. Suurem osa sellest liikumisest toimus just piirangu kehtestamise esimestel päevadel. Esimesel täispiirangupäeval - pühapäeval, 15. märtsil - liikus kolmandik kõigist reisijatest antud perioodil. Ja kolme esimese päevaga pool koguhulgast.
Sellest perioodist leiab ka reise, kus sõitjaid üks-kaks ning sõidukeid samal reisil üks-kaks-kolm.

Märkimisväärselt on langenud ka maakonnaliinide bussireisijate arv. Kui 2019 ja 2020 veebruaris oli enam-vähem võrdselt 11 000 reisijat, siis lõppeval märtsikuul jääb reisijate arv ca 6500 peale, kui 2019. aastal oli neid 13 000. Languse peamine põhjus on siin aga kaugõppel toimetavad koolid.

Kommentaare ei ole: