reede, 31. märts 2017

Brever

Eile oli vallavalitsuse päevakorras "Marie Breveri nimelise hariduspreemia määramise kord" muutmine.
Põhjus: tähtajaks ehk 15. märtsiks kirjalikke taotluseid ei esitatud. Samas nenditakse ka ise, et "võimalik on, et kandidaate ei esitatud, kuna vallavalitsus see aasta sellekohast eraldi meeldetuletusteadet välja ei saatnud."
Eelnõuga oleks tähtaega muudetud, andmaks võimaluse taotluseid esitada. Kui vallavanem mind kümmekonna päeva eest informeeris, et kandidaate ei esitatud, siis leidsime, et kõige nirum variant oleks preemia üldse välja andmata jätta. Küsisin ka haridus- ja kultuurikomisjonilt meilitsi seisukohta - enamus arvas samuti, et preemia välja andmata jätmine oleks halvim variant ja peaks siiski teisi võimalusi otsima - ning edastasin selle 26. märtsil vallavanemale.
Samas seisab protokollis, et vallavalitsus otsustas preemia siiski välja andmata jätta. Ühe põhjusena toodi, et vajalik on vallavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni arvamus küsida...

Nagu mainisin, siis pean seda kõige halvemaks variandiks. Samas kui arvestame, et vallavalitsusse ei kuulu või ei ole kaasatud kultuurivaldkonna spetsialiste, siis on see ka mõneti loogiline käik. Teisalt näitab, et vallavanema meel on kiiresti muutuv või ei oska ta oma seisukohti piisavalt edukalt kaitsta.

Kommentaare ei ole: