esmaspäev, 20. märts 2017

Tartu

Nädala lõpu veetsin heade mõtete linnas. Ja häid mõtteid seal tõepoolest jagus.
Esimene peatus oli ERM. Kui meediast jäi mulje, et söögikohad on seal eriti kallid (ja eks need said ülearu palju tähelepanu ka ehitusprotsessis), siis vähemalt kohvik tegelikult taskukohane. Ja pakkus maitsemeeli erutavat šokolaadikooki ning head kohvi.
Kohvikusse suundusin kunstisaalist. Oleks olnud vaatamist kauemaks. Ka minusugusele kunstikaugele inimesele - Arraku Suure Tõllu seeria näiteks. Aga kõige rohkem jäid paraku meelde kaks koolieelikust tüdrukut. Nad liikusid mõõdukal kiirusel mõõda näituseruume ja muudkui korrutasid, et tahavad moooonaliisat näha. Kahjuks valmistas ERM neile pettumuse... :)
Üldjoontes suurejooneline muuseum. Mitmekülgne ja mitmeti lähenemist võimaldav. Mõned miinused või mõttekohad siiski jäid. Ehk et kui nö eeskojas oli sadu ja sadu kuupmeetreid vaba õhku, siis näituseruumides oluliselt kitsam. Ja sellega seonduvalt teine teema. Selge panus on tehtud gruppidele, kuna giidid kohati üsna ülbelt trügisid ja palusid eraldi uitajatel oma rühmale ruumi teha.
ERMi ümbrus on tagurpidi keeratud ja maastik ümber kujundatud. Ilmselt sel suvel veel kõiki vilju lõigata ei saa, ent aasta pärast peaks juba päris kena ka väljas liikuda olema.

Kommentaare ei ole: