pühapäev, 29. mai 2016

Volikogu

Taaskord üsna mõistliku ajalise kestvusega istung.
Kui veel paar kuud tagasi hindas vallavanem tulumaksulaekumise tulevikuperspektiivi pessimistlikult, siis õnneks on läinud hästi. Ehk et oleme prognoositust ees.
Esitasin paar arupärimist nö oma valdkonna teemadel. Ise pean mõistlikuks noorte kaasamist ja see peaks toimuma järjepidevalt, süsteemselt. Noortevolikogu on üks võimalik väljund selleks, eriti kui meil on volikogu poolt juba viie aasta eest otsustatud selle loomise kasuks ja see algaastatel edukalt toimis. See eeldab aga volikogu suurema enamuse toetust ja vähemalt osalist kaasamõtlemist, muidu ei ole sel mõtet.
Mul ei ole midagi sporditöö koordinaatori ülesandeid täitva inimese vastu, ega heida talle ka midagi ette. Küll ei poolda seda, et avalikus sektoris otsustatakse konkursi asemel suunatud pakkumiste kasuks.
Ja mul on väga hea meel, et Anne-Ly eestvedamisel saime LEADER-projektile rahastuse spordihalli tarvis. Saali terves ulatuses sisekattega katmine toob vähemalt kergejõustiku jaoks kaasa arenguhüppe, laiemalt tõstab ka spordihalli tähtsust maakondliku objektina. Samas pean oluliseks, et kui oleme milleski ühiselt kokku leppinud, siis seda ka arvestame. Ehk et arengukavas sai spordivaldkonnas prioriteediks seatud MiniArena kunstmuruväljak. See on aktiivses kasutuses, samas täitub sel peagi 10 eluaastat, mis Eesti välitingimustes toob paratamatult kaasa amortiseerumise. Seega vajab see juba lähitulevikus tähelepanu ja plaani, kuidas olukorda parendada. Teisalt nõustun vallavanemaga, et anname Emmaste VAKile ja sporditöötajale aega valdkonnas kõik asjad enda jaoks läbi mõelda ja tegevuskava koostada.
Viimase punktina oli laual Käina ettepanek alustada ametlikke ühinemisläbirääkimisi. Peaaegu üksmeelselt leiti, et peaksime sellele jaatavalt vastama. Olukord haldusreformiga on üsna segane ja ega valitsuskoalitsioon seda selgemaks muuta taha või suudagi. Seega tundub, et võimalikest variantidest oleks parim moodustada Emmaste, Käina ja Pühalepa valla baasil uus omavalitsusüksus. Lõpliku otsuse tegemiseks- arvestades, et ettepanek saabus viimasel hetkel enne volikogu istungit- koguneb volikogu juba tuleval nädalal erakorraliseks istungiks.

Kommentaare ei ole: