laupäev, 28. november 2015

Volikogu

Teine veerandsada hakkas jooksma ehk toimus istung nr 26.
Skype kaudu on täiesti okei osaleda, tõestas tänane ehk katsetus 2. Samas peaks see ikkagi olema pigem erand ja korraga ühe-kahe liikme osalemiseks. Muidu tekib suurem ajakulu ja mis teha, interneti kvaliteet on ka kohati kõikuv.
Sisulise poole pealt läks lisaeelarvega kiiresti. Ehk ka seetõttu, et komisjonis sai see põhjalikult läbi võetud. Volikogu toetas komisjonis välja käidud mõtet, et jõulupreemia peaks olema mõeldud valla töötajatele (ja vallavalitsuse liikmetele) ning ei peaks laienema volikogu liikmetele endile. Ise leian, et volikogu liikmeks olemine on auasi, mitte palgatöö ja seetõttu on tore, et volikogu selles küsimuses üksmeelne oli.
Rohkem võttis aega sotsiaaltoetuste määramise ja maksmise kord. Väga positiivne on sotsiaalnõuniku välja töötatud muudatus ehk paljulapselise pere toetus, mida makstakse emadepäevaks. Tõusevad ka lastetoetused. Sealjuures on mul rõõm, et toetati ettepanekut maksta edaspidi lapse sünnipäevatoetust ja I klassi astuja toetust automaatselt ehk et lapsevanem ei pea selleks enam uuest aastast avaldust kirjutama. Oluline suhtumise küsimus.
Positiivne otsus (vähemalt minu ja spordiharrastajate vaatevinklist) oli ka spordihalli jooksurada soetada. Ehk et uuel aastal saab spordihallis sprinti tipptasemel rajakattel ja naelikutega läbida.

Kommentaare ei ole: