kolmapäev, 4. november 2015

Tankla

Oma teises blogis, Tasuja poliitikateemalised mõtted, kajastan ka vallavolikogu istungeid. Kindlasti ei pretendeeri ma absoluutsele tõele ja tegemist ei ole päris ametliku dokumendiga. See ehk protokoll avalikustatakse valla kodulehel.
Ent kindlasti ei ole pealkirja Istung all kirjas olev minu hinnang või arvamus. Ei julge (kuna lisaks märkmete tegemisele püüan ka sisuliselt kuulata) alati tsitaate kasutada, ent tegemist ei ole ka vabatõlgendusega. Sõna-sõnalt saab toimunu taastada kuulates lindustust, mis vallamajas kättesaadav 12 kuu jooksul. Sellele tuginedes julgen kirja pandu eest vastutuse võtta.
Septembris küsis volikogu esimees vallavanemalt Emmaste tankla juhataja koormuse kohta. Vastuseks saime, et tegemist on 0,5 koormusega. Hiljem selgus, et andmed polnud siiski täpsed.
Pakkusin eestseisuse koosolekul, et oktoobris võib seda ju vallavanema infominutites täpsustada. Ilmselt ununes. Et aga vähe on olukordi, kus mulle blogi põhjal näost näkku tagasisidet antakse, täpsustan siin seda ise. Tankla juhataja tegelik töökoormus on 0,2.
Teine küsimus, mis seoses selle teemaga esitatud on- miks ei kuulutatud välja konkurssi? Lihtne, Alexela on eraettevõte ja võib personalipoliitikat ise vabalt kujundada. Avaliku sektori puhul on küll loogiline, et vabade ametikohtade täitmiseks viiakse läbi avalikud konkursid. Tankla kui äriettevõte ei kuulu vallale. Omavalitsus on kinnisvara omanik ning rendib seda välja.

Kommentaare ei ole: