kolmapäev, 12. juuli 2017

Kihnu

Nädalavahetusel osalesime Kihnu mere peol. Peaeesmärk: esinemine. Aga programmi mahtus palju muudki.
Esiteks oli huvitav tõdeda, et tagasi sõiduks pandi meie tarvis lisalaev liikuma. Mitte et autod poleks peale mahtunud (silma järgi vaadates polnud sellega ei minnes ega tulles probleemi), aga just inimesed. Kihnu Virve ehk laeva eeskirjad lihtsalt ei luba rohkem korraga pardale võtta. Seega saar oli rahvast täis.
Samas kohalikul transpordil olid eri reeglid. Taksod ehk kastiautod, millega seltskondi sõidutati, võtsid peale kas täpselt nii palju, kui kohti oli (ja seda rohkem auto kandevõimest tingituna) või nii palju kui mahtus. Meie seltskondki sai kastis sadamast koolini ja tagasi sõita.
Ja kogu selle seltskonna seas torkasid ikka (kas alati kõige eredamalt, kui värve silmas ei pea...) kohalikud silma. Oskavad enda kuvandit hoida. Nii näiteks sõidutasid turiste peaasjalikult naissohvrid, lisaks liiguti ringi mootorratastel ja kohalik rahvariideseelik oli pea igal naisel jalga tõmmatud.
Lisaks sellele, et masinliiklemist vähe oli ja jalakäijal päris mõnus liikuda, olid ka teeperved hoolitsetud. Ehk veidi enam kui kahekilomeetrisel lõigul sadamast keskusesse, kus kool-kirik-muuseum-kultuurimaja, olid pidevalt prügikastid tee ääres. Kui see ka kogu sodi maha jõudmist ei takista, siis piirab seda ja näitab, et hoolitakse. Niisamuti olid kaunid ja korras metsaalused.
Et me jõudsime saarele poole üheks, aga esinemine oli peale kaheksat, siis tuli päev sisustada. Peale majutamist liikusime tagasi sadamasse. Peomelu oli soliidselt rahulik. Mitte inimtühi, aga mitte ka masside liikumine. Kes tegi Järsumäe Virvega pilti, kes võttis päikest. Telgi all istusid kövemad peolised (ilmselt reede õhtust saati), kes sooja ilmaga loogilisena tunduva kalja asemel haljast kummutasid. Ilmselgelt neid õhtuse programmi ajal enam näha polnud.
Meie panime end aga ka jõuvõistlusele kirja. Ehk Segajate kuueliikmeline esindus, kes pidi siis õllekasti aja peale hoidma, sõudeergomeetriga kolm kilomeetrit läbima, sangpommi rebima ning köit tõmbama. Tugevas konkurentsis tugev neljas koht nelja tiimi seas :)
Esinemine oli esmakordne juhus meil, kus tuli jutti pool tundi tantsu vihtuda. Isiklikust plaanist vaadates, võhmale ei kiskunud, aga sammud võiks küll paremini meeles olla :)
Huvitava vahepalana kutsuti üks paar meie seast jahi vöörile tantsima.

Kommentaare ei ole: