esmaspäev, 27. aprill 2015

Sport

Lõppeva kuu sees võtsime vaevaks enda rohket vaba aega veidi vähendada :)  Ehk vedasime eest südamenädala-südamekuu tegemisi.
Jah, on mitmeid miinuseid, mis võiks ju tuju ära võtta. Et raske on inimesi välja saada. Või vähemalt raskem kui neid õhtul/öösel kõrtsu/ööklubisse saada. Kuigi osalemine on tasuta olnud. Jah, aitaks ehk personaalkutsed, aga kui teed seda kõike muude tegemiste kõrvalt ja aega teavitustööks ei ole... Huvitav on ka projektimajandus ehk et enne tee kulud ja siis (loodetavasti?) kompenseerime. Kui seda teha MTÜ kaudu, seab see takistusi. Ega vald taha, samas kindlasti ka ei pea nö laenu andma.
Samas mina püüan- nii palju kui see ikka vähegi võimalik on- asju positiivsest küljest näha. Ehk et olgu osalejaid palju on, pingutame nende nimel, kes veel soovivad-suudavad kaasa lüüa.
Energilised esmaspäevad on suuresti tantsuõhtud, kui osalejate nimekirja vaadata :)  Rattakrossil sai vähemalt kõik auhinnad välja jagada ja rajal olijatel oli, kellega võidu sõita. Jüriöö tõrvikujooksu viis võistkonda on täitsa okei. Väga vahva, et lasteaia kollektiiv kaasa lõi, olles end ka uhkelt kostümeerinud ja lipud lehvima pannud. Ja fotojaht on üllatavalt palju positiivset tagasisidet saanud. Nüüd veel jooksukoolitus ja aruandlus.
Positiivselt on toetanud ka ilmataat. Leemetis säras päike. Jüripäeval puhus päeval vali tuul, õhtuks aga vaibus. Jne.
Ja eks tuleb mõelda, mismoodi läheneda, et ka täiskasvanud välja saada. Mingi valehäbi on paljudel sees, et näiteks jooksma kindlasti ei tule. Ka väga lühikest maad. Aga olgu, vaba valik. Seni kuniks otseselt takistusi ei seata, jätkame pingutamist, et siiski spordipisikut levitada.


* Leemetis rattakrossil tuli ka ise stardijoonele asuda. Osalejaid oli meeste klassis kuus, mistõttu ei olnud korraldustiimil mind vaja. Hommikul tegin peale ettevalmistusi kaks ringi, keskmiselt 7 minutit/ring. Andis tunda, et see ratas ei ole ikka õige maastikuratas. Vähemalt mäkketõusudega maastiku jaoks. Sõidule sain sõiduvahendi laenuks. Kuigi raam polnud päris minu suurusele ja pidanuks ehk ka sadulat-juhtrauda kõrgemaks timmima, oli ikka hoopis teine tera sõita. Keskmiselt minut kiiremini ringi kohta. Ja sõitsin kümme ringi.
Rada hakkas aga niivõrd meeldima, et seal tahaks ka edaspidi midagi korraldada. Tõsi, veidi organiseeritumalt ja suuremas mahus. Aga selleks tuleb varakult asjad läbi mõelda. Ja mitte liiga palju muud jama kaela võtta :)

Kommentaare ei ole: