neljapäev, 27. märts 2014

ERR

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) juhatuse esimees Margus Allikmaa teatas ERRi sporditoimetuse pikaaegsele juhile Marko Kaljuveerile, et lõpetab temaga töölepingu 1. aprillil.
Kaljuveeri kohalt kangutamisse on andnud tõhusa panuse mitu spordialaliitu ja nende katusorganisatsiooniks olev Eesti Olümpiakomitee (EOK). Veel möödunud nädalal saadeti EOKst surve avaldamiseks ERRi kiri, kus küsiti tänavuste spordiülekannete plaanide kohta. Seejuures sooviti teada ülekannete mahtu, maksumust ja ka seda, kui suur on alaliitude omafinantseering.
Postimehele teadaolevalt polnud see esimene kord, kui EOK ülekannete üksikasjade vastu huvi tundis. Juba möödunud aastal esitasid nad ERRile küsimuse, millega peaksid alaliidud teleekraanile pääsemiseks arvestama. Toona polevat nad vastust saanud.
Oma kohast loobuv Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse liige Hanno Tomberg teatas Vikerraadiole antud intervjuus, et tema tagasiastumise peamiseks põhjuseks on tüli juhatuse esimehe Margus Allikmaa ja sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeri vahel. Tombergi sõnul on üheks probleemiks see, et alaliitudele pole kohale jõudnud, et Rahvusringhäälingu nõukogu otsustas, et rahvuskoondiste mängudel lubatakse sponsorteabe edastamist, kuid kohalikel võistlustel mitte.
Täna toimus rahvusringhäälingu üldkoosolek, kus selgus, et töötajad on koostanud kirja, milles avaldavad ERRi juhatuse esimehele Margus Allikmaale oponeerides toetust ERRi juhatuse liikmele Hanno Tombergile ja sporditoimetuse senisele juhile Marko Kaljuveerile.

Olgugi, et ma ei ole ka alati ERRi sporditoimetuse valikutega nõus- näiteks suusatamist on minu meelest viimasel paaril aastal ülearu palju, arvestades, et meil pole (tipp-) tegijaid-, ei saa siiski toimetuse töösse sekkuda nö ülevalt poolt. See on ikka pigem Tallinna Televisiooni rida, kus "isake" ütleb, millest-kellest saateid teha.
Ja kui Allikmaal on oravad nii tugevasti "pähkleid välja pressimas", siis ehk oleks mõistlik kas selg sirgu ajada või kui see enam võimalik pole, siis hoopis ise tagasi astuda.

Kommentaare ei ole: