laupäev, 12. oktoober 2013

Valimiskoosolek

Emmaste kooli saal.
10 (s.h. erapooletu koosoleku juhataja) kuulajat, 14 kandidaati.

Tõdemus: paljuski valimisliitude ja IRL nimekirja programmid kattuvad. Mõned erinevused siiski. Aga mitte põhimõttelised.

Erinevused. Kui Ühtne Emmaste välistas liitumise teiste omavalitsustega, siis Peedu sõnul seda välistada ei saa. Minu seisukoht kattub viimasega. Teiseks valitsemiskultuur ja suhtumine-suhtlemine. Seal on erinevused. Eks vallaelanik ise teab, millised.

Ühine. Haridus on prioriteet. Mul on hea meel, et valimisliidud jagasid seisukohta, et Emmaste Põhikool jätkab liitklassideta 9-klassilise koolina. Et haridusse tuleb investeerida ka siis kui riigi toetus väheneb (seoses III astme õpilaste arvuga). Tankla taasavamine on kõigi nimekirjade jaoks oluline. Ja kui senine vallavanem pole sellega hakkama saanud, siis mul on tuleviku osas usku. 

Isiklikust seisukohast oli väga tore kuulda pea poolte kandidaatide isiklikke seisukohti (sest kuigi nimekiri paneb kokku ühise programmi, siis ikka on nii, et üks näeb asja nii ja teine veidi teisiti). Enda mõtted langevad enim kokku Ülo ja Gustavi omadega.

Kommentaare ei ole: