laupäev, 15. oktoober 2011

Koosolek


IRLi üldkoosolek.
Osutusin taaskord piirkonna juhatusse valituks (kuigi olles aus, konkurents just ülitihe ei olnud). Seekord sattusin siis ka erakonna volikogusse. Seekord oli huvitav, et kohalikke oli sama palju kui külalisi mandrilt- nii erakonna peasekretär kui aastatetagune peasekretär jne.
Arutasime ka haldusreformi. Hiiumaal ringi liikudes tunnetan aina rohkem ja rohkem, et inimesed pooldavad seda, sest praegune olukord saarel meid ei rahulda. Vaja on midagi muuta. Kurb, aga rahvaarv väheneb, omavalitsustes hoitakse küüntega oma ametikohast kinni (kuigi kompetents võib-olla üldse puudub), omavalitsused jagelevad pigem omavahel kui sisulist koostööda teevad jne. Vaja oleks tõepoolest ühist juhtimist ja ühist tegutsemist. Eelkõige ongi minu hinnangul reformi vastu need, kel oma ametikoht kaduda võib. Aga no kurat, ei saa ainult iseendale mõelda!
Ja praegu on olukord selline, et just Pühalepa vald on otsustav kaalukeel. Saan aru, et Toomas on haldusreformi vastu, sest Eve-Ants ei luba tal poolt olla. Nemad jääks siis oma ametikohtadest ilma ju. Aga loodan, et volikogu asub ideed vähemalt sisukalt arutama.
Inimeste suurim hirm on, et kaovad kool ja asju peab Kärdlas ajamas käima. No ei ole nii. Usun, et kaoksid vallavanema-abivallavanemate töökohad. Aga koha peale jääb alles teeninduspunkt, kus nt sotsiaalküsimused lahendada saab. Aga tegelikult- kui tihti meil reaalselt vallamajja üldse vajadus minna on?
Panin tähele ka seda, et inimeste jaoks on isiklikud tutvused väga olulised. Kui anti ülevaade eelmiste IRL volikogusse valitud Hiiumaa inimeste tegevusest ja aktiivsusest, siis uute liikmete valimise ajaks see unustati. Esitasin kandidaadiks inimese, kes kõige aktiivsemalt eelmisel perioodil osa võttis koosolekutest, ent sellegipoolest osutusid valituks teised inimesed (s.h ma ise).
Kui enne üldkoosolekut IRLi Hiiumaa liikmete nimekirja ja meililisti korrastatud sai, siis avastasin, et meiega on uusi inimesi ja just noori liitunud. Ka minu koduvallas. Nüüd tuleb neid kohe aktiivselt kaasata.

Kommentaare ei ole: