esmaspäev, 2. november 2020

Oktoober

Esimene kuu uues rollis. Alljärgnevalt põgus tagasivaade.

Juba enne ametlikult uude rolli asumist toimus kohtumine TS Laevadega. Ja laevaliiklus on kogu kuu lõikes üks läbivaid märksõnu (näiteks 1, 2) olnud ning see jätkub. Tunnetus on, et kõik osapooled saavad aru vajadusest graafikut tihendada. Ka statistika toetab seda. Küsimus on detailides kokku leppimises.
Tarkusekuu lõpus õnnestus ka Tartus käia. Hetkel on elektrirataste rendisüsteem Kärdla sadamas ning see projekt on end ära tasunud. Nüüd mõeldakse saarel, kuidas maakonda terviklikumalt katta ja Kõrgessaare piirkond on valmis asja eest vedama.
Kuu algusesse jäi kopteriplatsi avamine. Nagu ütlesin sealsamas - loodan, et seda peab võimalikult vähe kasutama. Ideaalis üldse mitte. Samas annab see kindlustunde, kuna tegemist on tipptasemel maandumisplatsiga ning toob erialase arstiabi, vaatamata geograafilisele kaugusele, käeulatusse.
Meelde jääb, et hiidlased pälvisid riiklikud haridusvaldkonna tunnustused - aasta tugispetsialist ning täiskasvanud õppija nädala raames Eestimaa aasta õppija.
Paljuski tänu mulkidele kerkis uuesti üles Vabadussõja mälestusmärgi rajamise teema.
Lõpusirgele oli jõudnud ja hetkel saab veel viimast lihvi maakondliku ühistranspordi hange.
Oktoobrisse jääb ka valla sünnipäeva. Tavapäraselt on toimunud orienteerumismäng ning punkt pannakse matkaga, mis seekord toimus Suuremõisa piirkonnas.
Volikogusse jõuab jäätmekava. Kuna teema on saarel tähelepanu keskmes olnud, siis veidi üllatas, kui vähe ettepanekuid avaliku väljapaneku raames tehti.
Teemaks on olnud turismimudelid. Nii üleriigilises võtmes, mille osas kohtusime Haapsalu ja Läänemaa esindajatega, kui ka saare kontekstis, kus juhtimismudelite tõhusust analüüsitakse.
Hiiumaa noortevolikogu teine koosseis alustas tööd.
Kuu lõpus tõstis pead COVID-19. Ehk et tekkis piirkondlik kolle. Samas tundub, et sellele õnnestus piir panna. Vähemalt sai inimeste liikumised ja kokkupuuted kiiresti kaardistatud. Asjaosalised eneseisolatsiooni suunatud. Meeldiv, et saarel toimub operatiivne infovahetus ja koostöö.

Kokkuvõtlikult on olnud karstilehtri tunne - muudkui neelan vett (loe: uut infot). Ja seda on olnud palju. Mitte et ma oleks midagi vastupidist oodanud. Tehtud organisatsioonisisesed muudatused on olnud samuti eesmärgiga infovahetust tõhustada. Muuhulgas taaskäivitasime vallavalitsuse väljasõiduistungid ning kohtumised ettevõtjatega. Lisaks püüan ise eri piirkondade ja valdkondade tegemistest detailsema pildi ette saada. Õppida ja areneda on piisavalt. Samas ei saa öelda, et põnev pole.

Kommentaare ei ole: