pühapäev, 18. august 2019

Valitsus

Täna hommikuks on taas kindlustunne suurenenud, et Vabariigi valitsus jätkab sellisel kujul.
Isamaal oleks valik - ka SDE ja RE saaks kolmikliidu moodustada. Miks nad seda aga tahtma peaks? Sisuliselt oli neil valimistele minnes üksainus lubadus ja selle saavad nad ellu viia just ainult sellise koalitsiooni puhul. Viimaseid arenguid vaadates algab II pensionisamba reform juba 01.01.2020. Selle nimel tasub kannatada küll.
Ratasel endal on palju valikuid. Samas neist suurem osa tähendab kaotust. Või vähemalt on tal endal tunne, et see oleks kaotus. Astuda samme tagasi, tunnistada, et tehtu oli viga - see tähendaks ju ka enda sõnade söömist.
RE ehitab samuti seina. Otsus umbusaldusavaldus Ratase pihta suunata just seda teeb. Samas kui SDE on andnud märku, et kui Helmed ise tagasi ei astu, siis nemad algatavad just nende suhtes umbusalduse avaldamise. RE taktika - siia juurde ka Kaja kommentaar, et nad ei soovi Jüriga ühes valitsuses olla - lõhub aga sedagi võimalust, mis õhus oli, et KE ja RE liidu moodustavad. Oodatakse, et koalitsioon laguneb, uut ei suudeta moodustada ja tulevad erakorralised valimised?

1 kommentaar:

MATTOGI ütles ...

 2% abi äritegevuses, auto ostmisel ja raviarvete tasumisel võtke ühendust selsumat@gmail.com