kolmapäev, 17. aprill 2019

Hinnad

Üldiselt on Eesti turistil päris mönus Türgis olla. Toit on odav. Kuigi võib-olla mitte päris meie maitse. Suurlinnades on küll kõiksugu läänemaailma kohvikud-toitlustusketid ja aasia köögid esindatud, ent mitte mujal.
Riided ja muu sarnane on ka selgelt odavam.
Lääneriikidele omased lõbud aga kallimad. Ehk olen siit poest ostnud 4 õlut ja Eestis saaks selle raha eest vähemalt 6 kui mitte 8. Kohalik vein on meie keskmisest kallim ja maitselt samas Eesti odavaima klassi veini moodi. Efes marki õlu aga mekib täitsa hästi. Kange naps on taas märksa kallim kui meil. Kohalikku rakit saime proovida ja see on nagu raki ikka :)
Toidu juurde tagasi tulles, siis saia saab palju ja maitseaineid kasutavad nad üldjuhul vähe. Kohati, kui rohkem,  siis hoiatavad, et toit on "very spicy". Aga pigem nii ei ütleks. Ungariga ei anna üldse võrrelda :)
Kuulus türgi kohvi nii populaarne ei olegi. Pigem on nad teerahvas. Kusjuures igal pool on teeklaasid täpselt ühesugused. Ühe kohaliku sõnul juuakse 9 klaasi teed per inimene per päev keskmiselt.
Ja takso. See oli ka sellise hinnaga sõit, et meil on sisseistumise tasu peaaegu sama kallis. Muidugi meie taksojuhid sellist sõiduelamust ei paku :)

Kommentaare ei ole: