teisipäev, 19. detsember 2017

Vastulause

Artur Valk kirjutas tänasesse Hiiu Lehte arvamusloo. Iseenesest ei vajaks see nii suurt tähelepanu, kuna sisaldab mitmeid faktivigu. Et mulle selles aga sõnu suhu pannakse, vastan.

Artur kirjutab: "Hergo Tasuja kirjutas mõni aeg tagasi Hiiu Lehes, et koalitsioon on olnud suuremeelne ja andnud komisjonide aseesimeeste kohad opositsioonile."

Minu arvamuslugu on siin ning Arturi poolt vääralt tsiteeritud/tõlgendatud lõik selline:
"Volikogus tasakaal
Nii on volikogus lähtutud heast demokraatlikust tavast. See tähendab, et volikogu aseesimehe koht usaldati saadikule, kes ei esinda sotsiaaldemokraate või Ühist Hiiumaad ehk koalitsiooni, ent kes valimistel rahva tugeva mandaadi pälvis.
Samamoodi toimiti komisjonidega – koalitsiooni liige juhib komisjoni ning opositsiooni liige täidab aseesimehe rolli. Lisaks usaldati kontrollorgani ehk revisjonikomisjoni moodustamine täielikult opositsioonile."

Ei ole juttu suuremeelsusest koalitsiooni poolt. Kohtade jagamisest on juttu revisjonikomisjoni osas ja see vastab tõele, kuna koalitsioon ei esitanud kandidaate. Muus osas on juttu volikogust tervikuna

Mis mind kurvaks teeb, on see, et kui ma lootsin ja uskusin, et opositsioon teeb tööd parema Hiiumaa nimel, siis Arturi väitel see nii ei ole. "Opositsioon on väga motiveeritud ja on arvamusel, et volikogu koosseis lubab luua ka teistsuguseid koalitsioone. Selle nimel ka tegutsetakse," kirjutab ta. Ehk töö käib mitte selle nimel, et anda panus uue valla üles ehitamisse, aga et kuidas koalitsioonile võimalikult palju kaikaid kodaratesse loopida. Kahju.

Ja tegelikult ongi loost selgelt paista isiklikku pettumust. Õnneks on ees jõuluaeg ja aastavahetus. Ehk on siis võimalik rahuneda? Kogunenud muredest lahti lasta ja kergemalt edasi elada. Keskenduda volikogus mitte opositsioon-koalitsioon rindejoone loomisele, vaid sisule ehk kuidas Hiiumaa vald võimalikult tõhusalt toimima hakkaks. Nii nagu ta viimases lõigus kirjutab: "Sooviksin, et oleks vähem ärapanemist," ning mille osas peavad kõik osapooled panuse andma.

Kommentaare ei ole: