pühapäev, 21. september 2014

Kultuur

Kultuurne reede Kehras.
Koolitusreis ehk teise valla tegemistega tutvumine. Väga meeldiv oli kogeda, kui külalislahkelt meid vastu võeti. Igal teisel inimesel oli ka kogemusi või kokkupuutepunkte Hiiumaaga. Mis omakorda tähendab, et Hiiumaad ei tohiks olla raske turustada. Teine asi on see, et pea kõik neist inimestest seostasid oma kokkupuudet suvise/sooja ajaga. Ehk põhiküsimuseks jääb, mida siin väljaspool hooaega teha, et ära elada.
Usun, et saime hulga kogemusi ja mõtteainet edaspidiseks. Oleks vaid võimalust ideid realiseerida.
Samas kohati oli isegi tunne, et tekib üleküllastus kultuurist. Võõrutajad tagasi ei hoidnud oma tegemiste tutvustamisega. Küsimus oli vaid, et kas suudan seda kõike jälgida ja hoomata. Et kas see lendab silme eest ja peast läbi või kinnistub.

Õhtuks oli korralik väsimus ka kontides. Minek ikkagi 0630 ja tulek 2200 praamiga. Viimasele minnes tegime aega parajaks Rannarootsi keskuses. Istusin bussis. Et päevasest programmist jäi teater täpselt puudu, siis saime selle läänlaste abiga kätte. Ja väsimus ning uni kadusid ka kohemaid.

Kaks noort naist bemmiga. Peatuvad minu masina ees. Kõrvalistuja kerib akna alla ja hõikab jalutavale  noormehele. Too liigub auto juurde.
Äge vestlus, mis tipneb sellega, et neiu viskab lillekimbu (tõenäoliselt sellesama noormehe kingitud) autoaknast välja. Härra sammub eemale, ent pöördub peagi tagasi. Võtab lilled ja virutab need omakorda ise vastu maad. Eemaldub taas.
Järgmine vaatus. Neiu on autost väljas, tülitsev dialoog areneb. Neiu istub tagasi autosse, kust peagi tossud ja riided lendavad. Vali vaidlus.
Vaatus nr 3. Ollakse taas õues. Proua korjab autost välja visatud asjad üles ja härra nõustub autosse istuma. Trio lahkub. Lavale jäävad vaid katkised lilled.

2 kommentaari:

LiisP I Cvr_2_Cvr ütles ...

Nii tore, kuidas selle tyli oled kultuuri alla s2ttinud :)

Hergo Tasuja ütles ...

Eks ole seegi ju kultuur :)