kolmapäev, 9. juuni 2010

Eelmine nädal

Eelmisel nädalal külastas 16 hiidlast Hiidlaste Koostöökogu Leader õppereisi raames Ida-Virumaad, et hankida uusi teadmisi Leader programmist raha taotlemiseks. Ja mina olin üks neist.
Kuigi suht ootamatult tuli see ettepanek sinna reisile minna ning ma ei ole ka Koostöökogu liige, on mul hea meel, et kutsuti. Sain uusi tuttavaid. Nägin põnevaid kohtasid. Loodetavasti suutsin midagi kõrva taha ka panna. Ja nii palju, kui me Virumaad mööda ringi sõitsime, jättis see mulle hea mulje- puhas ja arenev. Tõsi, me ei käinud Narvas ega Peipsi ääres väikestes asulates, ka mitte nö getodes. Ent siiski.

Muu hulgas külastasime Metsiku Piisoni Salooni, Põlula kalakasvandust, Maidlatt. Maidla mõisarahvas igal juhul teab, kuidas külalistele muljet avaldada. Meeldiv üllatus oli mõisa ees näha võõrustajaid keskaegsetes kostüümides. Ent sellega asi ei piirdunud. Ka meie reisiseltskond riietati elegantsetesse rõivastesse. Loogilise jätkuna koheldi aadlikeks maskeerunud külalisi ka söögilauas kui mõisahärrasid-prouasid. See on teenindus, mis toob kliendi sinu juurde tagasi.
Veel Toila valda ja kõrtsu, millest ma NG koolikaaslastelt palju kuulnud olin, ning ka spaad. Narva-Jõesuud, Saka Hotell Cliff spaad, Valastet.
Eriti kihvt, et kõik oli tasuta :) Ja hullult head toitu saime igal pool. Pluss veini ja ühes peatuskohas ka puskarit. Vaene organism...
Viimane peatuskoht oli Igor Sedunovi laohoones. Mees tõmbas sajandi alguses soost IL-2 vene II maailmasõjaaegse lennuki välja ja nüüd tahab selle ümber muuseumi luua. Eks tal oli teisigi huvitavaid eksponaate veel.

Kuna olin niikuinii mandril ja Tatari tänaval toimus Maailmaalguse pidu, siis tahtsin kaks asja ühendada. Seega reis venis pikemaks. Tore, et peol nägin tuttavaid, keda väga pikalt kohanud polnud. Mõnda kohe ülearu kaua. Lisaks oli põnev ja kogu aeg toimus midagi huvitavat. Sain teisel õhtul särgi ka ikka päris märjaks hüpatud Börte musa saatel karates. No eks üht-teist toimus veel :P
Kahju vaid korterielanikest, kes öörahu rikkumise eest trahvi said. Paar katkist tooli jäi neile ning keegi "tarkpea" otsustas mõned pudelid ka vastu seina puruks peksta. Ja trepikojast varastati ratas... Muidugi jäi neile ka meeletult taarat. Aga ma arvan, et piisav lohutus see ei ole.

Reis ise oli küll tore, aga Hiiumaale naasmine venis. Pühapäeval istusin veel sõbra juures. Algul oli mõte hommikul saarele tulla. Siis mõtlesin, et tulen ikka kiirbussiga õhtul. Lõuna ajal tekkis mõte lennukiga tulla. Ei tahtnud enam bussiga loksuda, mõtlesin kiiresti tagasi tulla. Aga ajee- ei saanudki lennukile, kuna jõudsin liiga hilja lennujaama. Check-in ja värgid tuleb aegsasti ära teha, lennuk ei ole buss, seletati. Seega sain alles 20:30 praamile ja üpris hilja koju... Loomulikult ei jõudnud lehe jaoks reisilugu valmis... Tropp. Ma ise oleks ennast vist küll juba minema saatnud (vallandada vist ei saa, kuna mingit töölepingut ei olegi). Vihkan ennast, et ma nii teen. Viimane aeg on end kokku võtta ja totaalne muutus läbi teha.

Nüüd aga sean sammud Suuremõisa. Praktika kaitsmine. Päris põnev praktika oli ka loomulikult :P Ja homme lõputöö kaitsmine. Siis peaks Ametikooliga ühel pool olema.

Pildid on teises arvutis, vast hiljem millalgi lisan midagi reisist. Kas Tataril keegi pildistas?

7 kommentaari:

Kessu. ütles ...

No eks üht-teist toimus veel :P
Ehk täpsustad? :D

Hergo Tasuja ütles ...

Kas tõesti soovid? :)

Kessu. ütles ...

Muidu ei küsiks ju :D

Hergo Tasuja ütles ...

Okei. Mõned hetked.

Anti sattus haiglasse. Tänu temale visati mingid tüübid- Ivani kursuselt- ka välja, mis sest et Aak oli süüdi.

Tegime Tatari ees lõket ja grilli. algul pidime maja taha minema, aga ei tea, mis sest plaanist sai :P
Inimesed vaatasid imelikult.

Esitlesin vist jälle oma "suurepärast" lauluoskust.

Midagi oli kindlasti veel...

Kessu. ütles ...

Seda lõkke asja ma tean.

Miks ta haiglasse sattus?

Hergo Tasuja ütles ...

Kukkus (osade andmete põhjal enda tungival soovil) vastu seina. Päeval lamas ja jõi vett, aga kuna paremaks ei läinud, arvasime, et targem ikka haiglas käia. Peatraumad on ohtlikud.

Kessu. ütles ...

Okei. Halb.