esmaspäev, 31. mai 2010

Uus sõber

Reedel helistas toimetusse keegi naisterahvas ja küsis, kes meil sporditoimetaja on (jah, ausõna Hiiu Lehes on selline ametikoht :P). Et üks ameeriklane korraldab kossumängu, äkki oleme loost huvitatud.
Ütlesin, et räägin temaga. Tuli välja, et too tüüp on Chris Moore. Üks esimesi võõrmängijaid Eesti korvpalli Meistriliigas. Kutt on nüüdseks juba üle 15 aasta Eestis elanud.
Sel reedel on Kärdlas kossulahing tema tiimi ja kohaliku BC Askuse vahel. Lubasin, et kajastan seda lehes.
Siis oli tal veel mure, et tuleb esmaspäeval Kärdla, aga ta pole Hiiumaal kordagi käinud ja ei tea kedagi. Et äkki saan aidata teda. Juhatan bussijaamast kooli ja otsin õige inimese üles vms. Ütlesin, et helistagu esmaspäeval, ehk saangi aidata.
Täna siis käisin tal bussivastas. Läksime koos Kärdla Ühisgümnaasiumi. Tahtis huvijuhti näha. ja mis kõige põnevam- tal polnud kohtumist kokku lepitud. Moore plaanis lastega kohtuda, et mängu promoda (loosi läheb päris häid auhindu) ja suvisest kossulaagrist rääkida, mida ta Hiiumaal korraldab. Aga koolilapsed oli hoopis matkal.. Ebaõnn :)
Hea, et huvijuht üldse inglise keelest aru ei saanud. Olin siis tõlk. Helistasime ka Käina Gümnaasiumisse, et äkki saaks siis seal mingi kokkusaamise teha. Aga seal täna koolieksamid. Jälle ebaõnn :)
Chris sai endale lisapäeva Hiiumaal- leppisime kokku, et homme kohtub noortega. Ja tal on sada tuttavat ka siin ju. Tegelikult mingi tuttav isegi on tal siit saarelt. Igatahes tema naise juurde ta ööbima sai. Muidu vist lesiks siin diivanil :P Õhtul mõtlesin küll, et oleks võinud külla kutsuda- täna 18st mängisime kossu sõpradega, Chris oleks hea täiendus tiimi olnud.
Tegelikult oli päris kihvt, et tüüp tuli ja arvas, et saab lambist siia tulles kõik toimima. Aga ma saan ka aru, kuna suurem osa koole ei osanud talle tema sõnul vastata.. Kas siis inglise keelt ei osatagi?
Aga nii tark ta vähemalt oli, et sai aru- Hiiumaa on justkui omaette maailma, kus asjad käivad veidi teistmoodi.

2 kommentaari:

Kessu. ütles ...

Oleks pidanud enda Hiiumaa külaskäigu selleks esmaspäevaks plaanima :D

Hergo Tasuja ütles ...

Täpselt :)