neljapäev, 1. aprill 2010

Praamipileti hind tõuseb

Vähem kui kuu aja eest Heltermaa-Rohuküla liinil ülevedudega alustanud parvlaev Muhumaa ehitusel tehti praami mõõtmetega viga. Vea hind on rahasse ümber arvestatuna vähemalt poolteist miljonit krooni.
See summa kavatsetakse tagasi teenida piletihinna tõusu abil. Saaremaa Laevakompanii omanik Vjatšeslav Leedo selgitas, et hind tõuseb vaid suvekuudel.
„Kuna just hiidlased olid uute laevade liinile toomise kõige suuremad tagantlükkajad, siis on normaalne, et nemad selle vea ka kinni maksavad,“ ütles Leedo.
Ta kinnitas, et hinnatõus on vaid ajutine ja niipea kui poolteist miljonit tagasi teenitud, piletihind taas langeb. „Uued hinnad avalikustame mais. Tõus jääb 100 ja 150 protsendi vahele ja kehtib vaid suveperioodil,“ paljastas Leedo.
Milles aga ehitusel tehtud viga seisneb?
Nimelt ehitati praami alumine osa valmis Eestis ja veeti seejärel pargasega Norrasse. Seal valminud ülemine osa aga ei sobinud alumisega kokku, kuna oli mõlemast küljest 20cm laiem.
SLK tegevjuht Tõnis Rihvk ütles, et tegemist oli inimliku eksitusega. „Nii võib kõigil juhtuda. Ega see 20cm nüüd nii suur viga ka ei ole. Mõõtmisel tekkis väikene arusaamatus. Ent probleem on likvideeritud,“ selgitas Rihvk. Ta rõhutas ka, et ei ole mõtet süüdlasi otsima hakata.
Vea kõrvaldamiseks keevitati alumine pool keskelt lahti ja lisati vahedetail. Tõsi, nüüd ei asu laevakiil enam päris keskel. Lisaks tuli tellida uued täävid ehk vannased, mis on kiili pikendused. Mitteametlikel andmetel on just see põhjuseks praami üle ootuste heale sõidukiirusele prooviperioodil.

Kommentaare ei ole: