esmaspäev, 26. aprill 2010

Nädalavahetus

Päris imelik tunne, et juba on esmaspäev. Alles oli reede. Nädalavahetus sõna otseses mõttes lendas käest.
Reedel käisin üle ma-ei-tea kui pika aja jõusaalis Paladel. See istuv töö, mida praegu teen, nõudis, et end liigutaks. Kolmapäeval käisin jooksmas ka tegelikult.
Igal juhul peale väikest trenni istusin kodus, lugesin. Plaane polnud. Pidi rahulik reede tulema. Siis helistas sõber: "Mis teed? Kuule kas sa sõita viitsid?" Mis seal ikka, kui vaja, võin ju küll. Eriti kuna helistaja on ise päris palju "rool" olnud. Ka mulle. Võeti mind korteri juurest peale ja läksime Kärdla. Saun juba küdes Keskkonnaametis. Üsna lahe saun oli. Avastasin jällegi, kui väike on Eestimaa. Kutid, kes sauna tegid- mandri mehed- olid mulle võõrad, ent meil oli päris palju ühiseid tuttavaid.
Seega pesime end puhtaks, istusime veidi ja teekond Carribasse algas. Kas ma sain tasuta sisse? VIP värk :) Õnneks (jah, õnneks) oli pidu kehvapoolne. Rahvast oli suht vähe. Nägin küll inimesi, kellega ammu polnud suhelnud, aga siiski.
Võtsime oma asjad ning minema. Vetsi talli. Kahju, et ma praegu moblast pilti siia laadida ei saa. Oskar (üks keskkonnameti praktikant mandrilt) igastahes talli ei jõudnudki. Ju siis oli autos magada mõnusam :P
Aga läks paarkümmend minutit mööda ja Oskar sai seltsilise. Tauri jaoks oli kätte jõudnud tuduaeg. Tüüp ronis alguses viimasesse pinki (jah, see oli suur auto :D), ent talle ei meeldinud vist üksi magada. Või oli külm. Mingi hetk käisin õues ja vaatan- autol tuli põleb sees, vist on uks lahti. Masinani jõudes nägin kihvti vaatepilti. Tauri oli Oskari otsa magama roninud. Üsna armas vaatepilt :)
Põhjus, miks aga õhtu mulle meeldis, oli minu tantsupartner. Jah, Hergo üritas tantsu lüüa. Rõhk sõnal "üritas". Ausalt öeldes poleks ma algul uskunudki, et reede õhtu kaine roolina võib tore olla. Aga oli.
Napilt enne sulgemist panime asjad kokku ja minema. Hea, et peaaegu kõik autos magama ei jäänud :) Üritasin küll pingsalt mingit vestlust arendada. Viskasin rahva Kärdla ära ning nii umbes 0500 sain ise ka teki alla.
Hommikul olin juba enne üheksat üleval. Käisin Tubalal ja siis Kärdlas niiöelda shoppamas. Päeval sain sõpradega kokku. väga kaunis päev oli. Otsustasime saunas käia. Ahjaa, enne sauna jõudsin kolmveerand tundi joosta ka.
Esimene saunaõhtu Lõpel. Ei olnud väga vaikne õhtu... Kui keegi tahab meesstripparit (või liputajat), siis ma võin ühte pakkuda. Ja talle ei pea maksma ka, ta teeb hoopis ise välja.
Õhtu jooksul kerkis idee Vetsi talli minna. Tegime kiire peatuse ka Rannapaargus. seal oli tagurpidi pidu, s.t et külastajatele maksti sisenemisel, mitte vastupidi. Täiesti pöörane seltskond oli meil ka. Ja kõik olid parajad poisid ka.
Aga mul on hea meel, et Vetsis käisime. Väga tore vestlus oli.
Peolt ära minnes arvas autojuht, et Palade ringi teha ei viitsi. Olgu siis, ööbisin sõbra juures Kärdlas. Muidu polnud sest lugu, aga hommikul kerkis kellelgi kohe plaan kalale minna. Selge- mis seal ikka vaielda. Kui vaja minna, siis tuleb minna.
Kaevasin metsa alt vihmausse, kui tekkis üks idee. Silmasin kevadlilli. Ja juba teadsin, mis nendega teha. Ma ei tea, kas need olid maailma kõige ilusamad (tõenäoliselt mitte...), aga need oli hoolega välja valitud ja ma pühendunult korjasin neid.
Oleme ausad, ega kaaskalastajad just rõõmust ei hõisanud, kui oma ideega lagedale tulin. Tahtsin nimelt need lilled ära kinkida. Aga nende uus omanik elas nö Lõuna-Hiiumaal. Kalastuskoht jäi aga Lääne-Hiiumaale. Tundub, et saar on hirmus suur? :P Ega ta tegelikult väga väike ei olegi, kui hoolikalt vaatad ja ringi käid.
Igal juhul jäi minu soov peale ja tegime "väikese" ringi sisse. Huvitav oli, et ma päris täpselt ei teadnudki, kuhu lilled viia. Teadsin ainult teeotsa. Aga leidsin õige koha üles siiski. Minu jaoks tasus see käik end ära.
Päeval jõudsime siis lõpuks kalale. Parkisime end ära ning mitu tundi oli sisustatud. Kahjuks ei ole vist õige kalamees, sest ma ei hakka siin oma saaki suuremaks valetama. Põhimõtteliselt sain ainult "kassitoitu". Mitme peale saime siiski ühtteist kotti ka. Kõige suurem saak oli siiski minu nahktagi ja telefon, mille öösel maha olin unustanud. Toodi ära.
Õhtul ei läinud ka otse koju. Ikka oli vaja Kärdlas veel grillida. Väga huvitav liha oli. Mingi hetk öösel jõudsin siiski koju. Panin telefoni laadima ja ei usu, et pääris palju sõnumeid oli vahepeal tulnud.
Vend tuli eile ka saarele. Tal on nädal aega puhkus. Ta pidi tulema Paladele, et siis mina ta Tubalale viiks. Aga tüüp unustas mobla väeossa. Ei saanud mina teda kätte ja kuna mul endal mobla polnud, siis tema mind ka. Niisiis marssis vapper sõdur Paladelt jala koju :)
Hommikul ärkasin suht varakult jälle. Kiire eine ja Kärdla. Tööle. Ka seesama postitus on tööajast. Aga leht on õnneks tekstiga täidetud juba. Jõudsin siia nii vara, et majas kedagi vist ei olnudki. Linn oli ka vaikne.
Täna õhtul on Hiiumaa Fitness viimane etapp. Lubasin ja osaleda. Isegi võita :) Praegu küll ausalt öeldes nii hirmus kindel tunne ses osas ei ole. Aga eks näis, mis saab.

Päris pikk postitus tuli. Päikest!

13 kommentaari:

Kessu. ütles ...

Tegus nädalavahetus.

Trennist rääkides - peaks ka seda tegema hakkama.

Hergo Tasuja ütles ...

Igav ei olnud vähemalt :)
Aga trenn on tore ja asjalik tegevus küll. Eriti lahe on kevadises metsas sörkida.

Kessu. ütles ...

Ma käisin täna rattaga sõitmas. Mere kõrval kimasin :D

Hergo Tasuja ütles ...

Merega võidu? :)

Kessu. ütles ...

Just. Motivatsiooni oli ju vaja.

Hergo Tasuja ütles ...

võitsid?

Aipzer (Aive) ütles ...

Huvitav lugemine:D mhmhh:)

Hergo Tasuja ütles ...

Arvad? :D

Kessu. ütles ...

Kindlasti võitsin.

Hergo Tasuja ütles ...

Järelikult peab meri veel trenni tegema :)

Kessu. ütles ...

Kindlasti. Kui ma veel temaga koos treenin, siis ta saab tugevaks ja kiireks lõpuks.

Hergo Tasuja ütles ...

See oleks hea, sest lodevas meres ma küll ujuda ei taha :P

Kessu. ütles ...

Just. Meri peab ka ennast vormis hoidma.