teisipäev, 2. juuli 2019

Pesa

Eelmise kuu lõpus selgus, et saame endale uue pesa muretseda. Protsess oli pikk ja närvesööv, mistõttu ei soovinud seda infot väga ka jagada. Nii oli laupäeval, mil kõiksugu paberimajandus ühel pool, võtmed meile üle anti ning kui reaalselt kolima hakkasime, naabrite imestus suur.
Peale kella 22 lõpetasime kolimise ja saime esimese öö harjumatul aadressil tududa. Nii paar nädalat elame ilmselt kastide vahel :)

Päeva lõpuks kogunes täitsa tubli hulk samme kokku. See, et samme mõõta saan, on samuti omaette teema. Ehk kõrvalepõike kõrvalepõige. Spordikella käerihm andis ühest kohast järgi ja nõudis välja vahetamist. Esmalt külastasin punast tooni logoga sporditarvete poe ketti, kust kella kaks ja pool aastat tagasi sünnipäevaks ostsin. Selgus, et neil ei ole sellist nö varuosa ja tellida ka ei saa. Soovitati maaletooja esindaja poole pöörduda. Tegin seda. Ja siis kahe nädala pärast sain vastuse, et vabandame, et nii hilja vastame, aga saatke kell, tellime rihma ja vahetame ära. Tänan, ei. Rihma tellisin ise. Aga nagu selgus, siis selle vahetamine liiga lihtne ei olegi. Haapsalu kellassepp tegi töö ära, aga selgitas ning näitas hiljem, et eks see üks paras eksamitöö oli :)
Pühapäeval lõin aga selle sammude koguse uhkesti üle, kui käisin õpilasmaleva noortega Emmaste spordikeskuses tööl. Täispikk tööpäev sooja päikese all. Samas tuleb noori tunnustada. Kuigi kohati hakkas väsimus endast märku andma ning töö tõhusus langes, siis kogu päeva arvestades ja eriti selle viimase osa kontekstis olid nad ikka väga usinad.

Ja uuest pesast leidsime veel teisegi pesa. Saime ka eelinfo, et lakas on üks võõras kass endale poegimise ajaks varjupaiga leidnud. Ent ei osanud arvestada, et ühe immigrandi järeltulijaist kodustame. Vähemalt hiirte pärast ei pea nüüd muretsema.

Unegraafik on ka vahvasti nihkesse läinud. Hommikuti olen väga vara üleval. Samas põhjus paljuski ilmselt selles, et õhtuti liigun väsinuna varakult teki alla. Sel nädalal olen ärganud enne poolt kuute ja täna isegi varem, kenasti enne viite :)  Ehk tööle olen saanud juba kuue ajal liikuma hakata.

Kommentaare ei ole: