teisipäev, 7. august 2018

Kohvi

Ühepäevakohvikud.
Minu jaoks on see üritus aastatega veidi suureks kasvanud. Ehk inimesi per kohvik liiga palju. Rohkem melu kui mingi konkreetse asja nautimist. Samas ei alaväärtusta selle rolli turismimagnetina. Ja hajutamiseks on ka samme astutud. Pikendatud perioodi, mil kohvikud avatud ning üritus on kasvanud ülesaareliseks.
Viimased kaks aastat olin täpselt sel ajal saarelt pikemalt ära. Seekordki ei lennanud täiega peale. Valisin külastamiseks täpselt kolm kohvikut, igal päeval ühe Emmaste osavallast. Siin oli ses osas eriti hästi sattunud, et igasse päeva mahtus midagi.
Pean ütlema, et soe toit jäi mulle rohkem meelde, kui see mis kohvikus ehk esmane. Kohvi ja saiakesed siis. Sõrul pakuti meretoite ning läätserokk oli igati kosutav kõhutäis. Harjul sai peedikotlette ehk taaskord kõhu mõnusasti täis. Pühapäevaks jäi taas Harjul pakutud chilli con carne. Veidi teravam elamus. Kokkuvõtteks igal pool väga mõistliku hinnaga korraliku suurusega maitsev toit. Magustoitude osas tõusis minu jaoks teiste seast esile banaanileib.

Kommentaare ei ole: