esmaspäev, 23. jaanuar 2017

Usaldus

Viimasel vallavalitsuse istungil arutati viimasel volikogu istungil arutatut. Mõistlik lause, eks :)
Vallavalitsus leidis, "et esitatud kriitika on alusetu ja sisuliselt põhjendamata. Avaldati pettumust, et volikogu laua taga hinnatakse vallavalitsuse tööd hindele "1", ilma, et valitsuse töös esinevatele konkreetsetele puudustele (kui neid on), oleks varasemalt viidatud. Tõdeti, et vallavalitsuse ja volikogu vaheline koostöö on nõrk ning volikogu toetus puudulik. Oodatakse volikogu esimehe suuremat huvi valitsuse sisulise töö osas ja paremat koostööd."

Võib-olla eellugu ka. Ehk volikogu istung. Teema tuli arutlusele päevakorrapunkti juures, millega vallavalitsus endale jõulupreemiat taotles. Mitte vallamaja ametnikud, kes teenitult preemiat saidki, aga vallavalitsus kui täidesaatev organ.
Võtsin ise ka seal sõna ja minu sõnum oli lihtne. Preemiat võib maksta töötajatele, samas kui vallavalitsuse töös osalemine on auasi. Nii nagu ka volikogu liikmeks olemine (ka aasta eest oli see teema üleval ja siis tegi vallavalitsus ettepaneku maksta preemiat nii endale kui ka volikogule - otsustati premeerida vaid esimest, just väljatoodud argumenti arvestades). Teine asi on, et vallavalitsuses olemine on vabatahtlik ja minu meelest on ebaõiglane neid teistest valla vabatahtlikest (keda meil eri valdkondades õnneks jagub) erinevalt kohelda.
Kristi võttis samuti sõna ning tema sõnum oli värvikam. Sealt tuli ka hinnang vallavalitsuse tööle, mis nagu nüüd selgus, vallavalitsuse hinge kriipis. Tegelikult tõi Kristi ka konkreetseid puuduseid välja, aga ilmselt oli targem, et tema sõnavõtt tervikuna protokolli ei jõudnud. Huvilised võivad vallamajas volikogu istungi lindistust kuulata.

Samas olen mina seda meelt, et inimestel on õigus oma arvamusele. Volikogu liikme tasandil on eriti tervitatav kui inimesel on oma arvamus olemas. Ja ta julgeb ning oskab selle ka välja öelda. Teisalt ei tohiks seda kogu volikogule üldistada. Nii nagu ka mina võtan sõna iseenda, mitte kogu volikogu nimel.

Vallavalitsuse seisukohast meeldib mulle ausus. Ehk tõdetakse, et volikogu ja vallavalitsuse vaheline koostöö on nõrk. Ja koostöö on alati kahe- või mitmepoolne. Ehk et süüdi ei saa olla vaid üks osapool.
Kui oodatakse paremat koostööd, siis ma vastaks sama stiiliga. Palun konkreetseid näiteid, selgeid mõtteid, kuidas seda arendada.

Kommentaare ei ole: