kolmapäev, 19. august 2015

Suvi

Kuidagi imelik on puhkust lõpetada, kui just alles on suvi saabunud. Mitte kalendri või tavaarusaama järgi, ent päikese ning igapäevase-öise ilma järgi.
Samas mul on/oli küll hea meel tööle tagasi suunduda. Elurütm on stabiilsem ja teatud rutiin olemas. Algab ka juba kuues tööaasta. Sel sügisel isegi väga ühe aine keskne tööaasta. Mis on hea.
Eelmine nädal möödus tagasi vaadates nii nagu seda poleks olnudki. Neli pikka laagripäeva- viimane neist mandril käigu tõttu hommikust hilisõhtuni. Lisaks õhtused sporditegevused. Reedel lisaks veel poolik päev ja asjade kokku panek. Samas oli mõnus nädal. Kuigi lärmi (mitte halvas mõttes, ent kui harjunud ei ole, siis poolsada noort suudavad väsitada küll) natukene palju. Nädalavahetuse veetsin Kõpu poolsaarel. Nö väljaspool tsivilisatsiooni. Telefoni lükkasin ka pühapäeva hommikuni targu välja. Rahu ja vaikus kulus ära.
Esmaspäeva hommikul kaevasin hauda ja sängitasime vanaisa urni mulda. Justkui nadi algus nädalale. Ent teisiti võttes on surm alati elu lahutamatu osa. Ja kui vanaema selle päeva valis, siis nii olgu. Mina ei võta surma, parema sõnaga lahkumist, kui kurba sündmust. See on paratamatu. Ja usun, et lahkumisega kaasneb puhkus, pikk ja sügav uni. Arvan, et ta saab nüüd rahus puhata. 
Et puhkus ametlikult lõppes, siis pealelõunal toimetasin kooli juures. Esimesed päevad ongi läinud spordivarustuse ja - ruumide korrastuseks.
Homme Sõrul rammumehe ja naisekandmise võistlus. Mitu inimest on tublisti panustanud, loodame, et tuleb ka publikut ja asi õnnestub. Valla tasandil on uue töötaja palkamisega tekkinud uut energiat ja mõtteid kultuuri-spordivaldkonda. Arvan ja usun, et liigume tasapisi treppi mööda üles ses osas.
Arengukava osas tundub mulle aga et oleme sellesse palju panustanud, hinge sisse pannud. Dokument on põhjalik. Ent raske on nüüd kahe jalaga maa peale astuda. On selge, et kõike teha ja eriti veel kohe teha me ei suuda. Realistina vaadates on valikuid vaja teha. Pigem kohe, kui et hiljem asjatute lootuste-ootuste tõttu tülli minna.
Õnneks on väljas jätkuvalt soe ja päikeseline. See annab energiat ja hoiab mõtted helged :)

Kommentaare ei ole: