neljapäev, 6. august 2015

Kergejõustik

Kui Hergo Jukuga staadionile jõudis, olid võistlused juba alanud. No mitte päris. Aga tundsin küll, et natukene hiljaks jäin, sest soojenduseks jäi vähe aega. Ja esimene ala oli 100 m. Eks teadsin tegelikult ette, et eelmise aasta võit tuleb mingi muu koha vastu vahetada. Et viimasel veerandil midagi juurde polnud panna ja peale jooksu reied tunda andsid, tuleb nii soojenduse kui vähese erialase treeningu arvele panna. Samas on mul siiralt hea meel, et noorte, ja eriti Marko, järjepidev areng toimub. Seekord siis temalt 11,7. Endal jäi 12,5.
Ma ei tea, miks otsustasin ketteheitest see aasta loobuda. Aga nii ma tegin. Tagantjärele mõtlesin, et pidanuks siiski heitma. Oleksin saanud igal alal linnukese kirja. Ehk et eksprompt otsustasin ka kõrgushüppes osaleda. Kui sprinti ehk kiirjooksu mingil moel- kasvõi jalgpalli kaudu- ikka harrastad, siis kõrgushüpet ei ole rohkem proovinud kui talvel kehalise tunnis mõne katse demonstratsiooniks. Seega on 1.40 karjapoissi hüpates täitsa okei. Taset näitab, et sellega sai medali :)  Samas, nagu Toivo üle kordas- selja taha jäid kõik need, kes ei osalenud.
Kuul ja kaugushüpe käisid paralleelselt. Ehk tuli susse vahetada ja kahe sektori vahet liikuda. Raudmuna ei tahtnud esialgu üldse lennata. Kaks korda kaheksa ja pool. Viimased kaks katset tegin lihtsustatult, ilma igasuguse pöördeta. Ja tuli üheksa ja pool ehk minu tavapärane. Kaugushüppes ei saa ma aga kuidagi pakule pihta. Samas sain 5 meetrit täis ehk miinimumprogramm sai tehtud. Ja taaskord tuli tunnistada, et see andis medali.
Seejärel 1500 meetrit. Et meid oli neli ja kuidagi ei tahtnud seal see neljas olla, lükkasin alguses hoo üles. 700 meetrit vedasin ja tundus, et täitsa mugav on. Aga nii kui kolmanda ringi algul mööda mindi, kadus ka jõud :)  Kolmanda koha peal vedasin end siiski 5 ja poole minutiga lõpuni.
Finišist suundusin otsejoonelt odaviskesse ja tegin kolm katset jutti. Aeg nõudis, et Sõrule liikuma hakkaksin. Tulemuseks 32 meetrit.

Võrreldes eelmise aastaga andsin tagasi sprindis. Kuul ja kaugus olid enam-vähem samasse auku. Kõrgushüpe täpselt sama. Odas tagasiminek paar meetrit. 1500 veidi kiiremini.
Kokkuvõttes olnukski ebaaus rohkem tahta. Võitma peavad need, kes regulaarselt trenni teevad. Isiklikult teeb rõõmu, et varu on igal alal, mõnel kohe täitsa palju.

Kommentaare ei ole: