laupäev, 9. mai 2015

Eksamid

Pooled eksamid sooritatud. Arvan, et üpris positiivselt.
Alustuseks eksam, mille nägemine valjuhäälseid arvamusi tekitas. Et kas see tuleb pühapäevaks valmis saada, kas tõesti on kõik ülesanded vaja ära teha jne.
Iseenesest oli minu meelest õige lähenemine. Mahukas ja keerukas eksam, mis ühelt poolt hoiab kõigi jaoks pinge üleval, samas sisaldab ka lihtsamaid elemente ehk et kõigil on see võimalik vähemalt läbi saada. Kui mingilgi moel semestri teemadega kursis oled. Hiljem selgitati, et eesmärk ei olnudki kolme tunniga kõike täiuslikult valmis saada. Vaid näha, kuhu saab sinu taseme-joone tõmmata. Ise hätta ei jäänud. Samas tunnistan, et lähenesin nii, et kindlasti ajaraami mahuksin (mida, nagu hiljem selgus, võis ületada) ja ka kõik ülesanded tehtud oleks. Ehk jätsin liigse "silumise" ära.
Hilisem arutelu kursusekaaslastega tõi veelkord välja vastakad tunded ja emotsioonid hetkest kui mahukas töö kätte anti. Aga minu meelest on just see üks väga oluline aspekt õpingute juures. Annab võimaluse end õpilase rolli asetada. Tunda seda, mida nemad igakuiselt tunnevad. Kodused tööd ja nende hulk. Testid, mis mõnikord tõepoolest tunduvad ületamatud. Ja nii edasi. Vaadates asju ainult ühelt poolt, kipub aastatega ununema, kuidas need teiselt poolt paistavad.

Kommentaare ei ole: