kolmapäev, 18. märts 2015

Läbirääkimised

6 parteid. Ehk võimalike kombinatsioonide hulk on justkui üsna suur. Et aga ninasarvikud on tabu all ja EKRE tundub liiga äärmuslik (samas ega nad vist ise ka väga valitsusse ei soovi- kergem on kritiseerida, kui proovida pisikese vennana midagi muuta), siis jääb järele neli, kellega manööverdada. Mandaatide jaotus sunnib aga vähemalt kolmikliitu moodustama.
Nüüd ongi seis, kus oravad võitsid valimised ja lootsid kiiresti võimuliidu moodustada. Ehk isegi ootasid, et võimalikud pruudid seavad end kenasti ritta, et prints saaks tulla ja sobiva(d) neiu(d) välja valida. Kes siis ei tahaks lossi elama minna?
Aga võta näpust. Pruudid pipardavad. Mis sest et valimised ebaõnnestusid (leebemalt- ei andnud oodatud tulemust), aga vägisi ja iga hinna eest võimule ka ei kipu. Pigem istuks kodus memme juures. Parandaks kodutalu ja prooviks selle uuesti õitsele ajada. Lossi võib ju ka tulla, aga ainult väga hea pakkumise korral.
See aga tähendab, et prints peab meelitama. Pakkuma midagi, mis neidudele meeldida võiks. Samas on teod näidanud, et kuigi oravad räägivad suurtest tegudest (ja nimi Reformierakondki viitaks justkui millelegi), siis pigem istuks nad tasakesi kõrgel oksal, näriks pähkleid ja kuulutaks allpool olijaile, kuivõrd hea vaade, maitsev söök ja hea elu meil kõigil on. Kas sellest aga piisab?
Neiud jätavad vähemalt praegu mulje, et pigem mitte. Ja kui juba lossi tulla, siis tahaks seal kraamima asuda. Tolm maha pühkida, värsket õhku sisse lahti- võib-olla isegi mõni aken selleks lahti teha.
Kas ja kuidas aga lõpuks kokku lepitakse, kes seda teab.

1 kommentaar:

LiisP I Cvr_2_Cvr ütles ...

V2ga hea v6rdlusega kirjutatud!