neljapäev, 1. mai 2014

Jooks

Kärdla linna jooks. 4 km. Aeg 16:38. 
Ilm oli ühtepidi jahe ja üldse mitte maikuule kohane. Teisalt jooksuks isegi veidi sobilik ehk mitte palav.
Poiste (ehk kuni 1998 sünniaasta) klassis võistlev Tammeveski pani tugeva tempo alguses peale. Mõtlesin, et hoian tema sappa. Eks näis, kaua kestab. Kohe minu taga oli veel üks mees.
Nii kolmekesi kordamööda äraminekukatseid tehes kulgesime. Peale politseimaja ehk ca poole distantsi peal tundsin, et algtempo on liiga kiire olnud.
Järgmise kilomeetri võtsin rahulikult. Samal ajal sai jooks uue liidri, samuti poisteklassi võistlev jalgpallipoiss Nurk rebis meist mööda. Mina omakorda jäin esikolmikust veidi maha.
Lõpu eel ehk ca viimase 500 peal tekkis taas tunne, et nüüd võiks jooksmist alustada. Ent siis oli hilja. Seega alguses peas olnud mõte- "eks näis, kaua kestab"- osutus vääraks. Hoopis ise pidanuks tagasihoidlikumalt alustama.
Üllega autasustamist oodates vesteldes ütles ta õigesti- tuleb pikem soojendus teha. Samas on kokkuvõttes hea meel, et jooksu dikteerisid noored mehehakatised. Eelmisel aastal olid nad vahetult minu selja taga. Aastaga on Nurk ja Tammeveski (ehk selle aasta esimene-teine) oma aega pooleteise minutiga parandanud.

Nüüd järgmisel nädalavahetusel ootab Emadepäeva jooks. 10 km. Siis nädal hiljem Kassari jooks, ca 20 km. Ja kuu aja pärast Hiiumaa maraton.

Kommentaare ei ole: