esmaspäev, 20. mai 2013

Kassari jooks

Laupäeva hommikul otsustasin 20 km jooksu kasuks. Kuigi eelmise õhtu Copa del Rey finaal valmistas pettumuse, puhkasin hästi välja. Ilm oli ka üsna sobiv, pilvisevõitu.
Kohapeal selgus, et 20,6 km distants on ka ses suhtes õige valik, et stardib 8 meest. 9 km rajale vaid kaks... Küll valmistas tuska vahepeal üpris soojaks kiskunud ilm.
Stardis jäin neljandaks, ent üsna ruttu sain aru, et Kotteri ning Kase tempo ei ole mulle sobiv ja tuleb mööda minna. Samas liider Õunapuu samm oli jällegi liiga tempokas. Otsustasin 5 min/km kiirusega liikuda.
Poole maa peal olid jooksjate vahed üsna suureks kärisenud. Liidrist jäin 2.30, nagu keegi ütles. Samas oli 10 km joogipunktiks oli ikka üpris lämbeks läinud. Ja kahjuks rohkem joogipunkte rajal polnudki...
Sestap tõmbas viimasel viiel kilomeetril jalad kangeks. Väga kangeks. Ja distantsi teise poolega kogunes võitjale 10 lisaminutit kaotust. Õnneks ei olnud tagant ka kedagi tulemas.
Lõppaeg 1:44.26 oli üsna okei. Planeeritud 1:40-st veidi kehvem, aga mitte ülearu. Lisaks andis see kindlust Hiiumaa maratoniks, kus eelmise aasta tulemus peaks purunema.

Foto: Kristi Linkov

Kommentaare ei ole: