esmaspäev, 3. mai 2010

Idiootsus kuubis

Nädalavahetusel tabas politsei reidide käigus suure hulga roolijoodikuid. Lõuna-Eestis näiteks 38! Hiiumaal ühe. Kas tunda rõõmu, et ainult ühe? Pigem on ka üks liiga palju.
Tõsi, rooli ei tohi üldse purjus peaga istuda. Eriti kui autos on kaasreisijaid või on oht (reaalne võimalus ehk alati, kui sa just täiesti üksi sügaval metsas või üksikul laiul ei ole) sõidu ajal teisi elusolendeid kohata.
Aga kas saab nii idioot olla, et istud vindisena autorooli sellisel ajal, kui on teada, et tehakse reide ning on suurendatud kontroll? Nagu näha, siis saab. Ja see pole üldse haruldane juhus... Sel nv-sel tabatud roolijoodikud olid vanuses 16-59. Seega ei saa öelda, et see oleks nooruslikust mõtlematusest või kõrgest east tingitud nõrgamõistuslikkusest tehtud lollus. See on kogu ühiskonna probleem. Ja suur probleem.

4 kommentaari:

kaja ütles ...

Paraku Eesti ühiskonnas on see liialt suur probleem. Enda ja teiste surnuks sõitmine on muutunud juba liialt tavaliseks. Näitab tegelikult ju ebaküpsust ja hoolimatust. Osslus on võimust võtnud. Aga nõus- idioote leidub ja palju veel.

Hergo Tasuja ütles ...

Minul isiklikult puudub tõhus idee, kuidas olukorda muuta saaks. Ja kurb on, et see puudub vist ka valitsusel...

kaja ütles ...

Hetkeseisu hinnates on mul üldse hirm tuleviku ees ...

Hergo Tasuja ütles ...

Minu moto on siiski, et alati tuleb loota parimat! :)