esmaspäev, 1. märts 2010

Kuues

Jah, ma lootsin enamat. Medalit. Vargsi võitugi. Andrus ise ka lootis. Paljud lootsid. Aga 6. koht ei ole asi, mida häbeneda. Eriti 39. aastasena maailma tippkonkurentsis. Oli hea sõit. Kahju loomulikult, et medalit ei tulnud. Eraldistardist sõidu korral uskunuks ma võitu. Aga ikkagi- tubli töö.
Mäletan eredalt aastat 1999. Ramsau MM. Meeste 50 km. Veerpalu startis kolmandana ja võitis hõbemedali. Järgnes triumf Lahtis. Lausa hämmastav üleolek Salt Lake City OM-l 2002. aastal. Mõned tagasilöögid. Kõige vanem individuaalkuldmedali võitja OM ajaloos suusatamise olümpiadistantsilt Torinos 2006. aastal. Jälle tagasilöögid. Aasta 2009 Libereci MM. Oli vähe neid, kes Veerpalu maha polnud kandnud. Mina uskusin. Lootsin. Ja jälle kuld!
Kui Andrus ei jätka uuel hooajal, siis tuleb sest aru saada ja ta väärikalt erru saata. Kui jätkab, siis norrakad, värisege enne Oslo MM-i. Aga igal juhul- respekt, mees.

11 kommentaari:

Kessu. ütles ...

Mulle ka see sõit täitsa meeldis, aga eraldistart oleks ikka parem olnud :D

Hergo Tasuja ütles ...

Kohe tükk maad parem. Sest tegelikult oli isegi minusuguse spordihundi jaoks veidi igav esimest 10 km (enne boksipeatuseid) vaadata.

Kessu. ütles ...

Natuke sellist vahtimist ja liiga palju lõpu peale jätmist oli suht terve sõit. Aga noh...

Hergo Tasuja ütles ...

Võib-olla neile tädidele-onudele, kes selliseid otsuseid vastu võtavad, meeldib 2 tundi passimist vaadata, et siis viimase kilomeetriga sõit lahenduse saaks alles?

Kessu. ütles ...

Võimalik. Äkki neil on vaja midagi meeletult pakilist korda saata, aga tahavad kõige põnevamaid osasid suusatamisest ikkagi näha ja siis planeerivad selle viimasele kilomeetrile.

Hergo Tasuja ütles ...

Kaval mõte. Ja sellepärast "avaneb ka kõigil teistel suurepärane võimalus" seda passimist 2 tundi vaadata. Võib olla nad ei tea, et ülekande saab linti võtta ja pärast vaadata?

Kessu. ütles ...

Äkki neil pole nii head tehnikat kodus?

Hergo Tasuja ütles ...

See tähendab, et pole seal Norras (põhilised niiditõmbajad, "tänu" kellele selline sõiduformaat kavva võeti, on norrakad) midagi nii heaoluühiskond. Tehniliselt mahajäänud riik hoopis.

Kessu. ütles ...

No me ju kõiki aspekte ei tea, aga see on täiesti võimalik.

Hergo Tasuja ütles ...

Ma ei ole Norras käinud, seega pean omaloodud teooriat uskuma :P

Kessu. ütles ...

Ma ka ei ole, nii et nõustun. Nad on tehniliselt maha jäänud :D