neljapäev, 18. märts 2010

Igavus

Ükspäev oli tohutult igav. Tõenäoliselt näitas talv oma kargemat külge ja tuli toas viibida. Igavledes sünnivad aga ideed. Vahel paremad, vahel halvemad. Alljärgnevalt üks näide.

Sent: Monday, March 01, 2010 3:30 PM
To: Rahandusminister
Subject: ettepanek

Lp. rahandusminister Ligi!

Pöördun Teie poole ühe omapoolse ettepanekuga. Nimelt on mitmes eurotsooni liikmesriigis (pole vast vaja nimesid välja tuua) raskuseid kriteeriumide täitmisega ning ka masu on neid valusamalt tabanud kui mõnda teist. Reaalselt vaadates pole nad tahtnud selles osas suurt midagi ette ka võtta. Seega on eurotsooni tulevikuväljavaated ebakindlad. Ja meie purjetame hoogsalt sinnapoole...

Minu ettepanek. Teie kui EV rahandusminister võiksite Euroopa Liidu rahandusministritele välja käia ettepaneku eurotsoonist loobuda ja minna üle kroonitsooni. Kriteeriumid koostaks Eesti riik. Ja need peavad jätkama meie endi senist eelarvepoliitikat. Usun, et Teie hallatava ministeeriumi koosseisu kuulub mõni pädev ametnik, kes tuvastab selle sammu majandusliku mõttekuse. Lisaks kõigele muule on eesti paberraha ka silmale ilusam vaadata.

Lugupidamisega,

truu EV kodanik, H.T

Ja täna sain kirjale vastuse:

Lp H.T,

Teie ettepanekus on iva. Sellest on väikese irooniaga räägitud juba eelnevaltki. Eesti on väga hea eeskuju näitamaks, et konservatiivne eelarvepoliitika ja õigeaegne ning otsustav reageerimine majanduslangusest tulenenud tulude vähenemisele, on näidanud juba oma tulemust ja hinnatud mitmelt poolt üle maailma. Teie kiitus Eesti pikaajalise finantspoliitika suunal on tänuväärne.

Kindlasti saab Eesti positiivset eeskuju esile tuua eurotsooni tugevdamisel, kuid Eesti siht on siiski eurotsoon. Omas (huumori)võtmes saame aga Teie ettepanekut kindlasti kasutada – see peaks eurotsooni riikidele mõtteainet pakkuma.

Lugupidamisega,

Kairi Uustulnd

Ministri nõunik

5 kommentaari:

Kessu. ütles ...

Mulle meeldib see koht: "Omas (huumori)võtmes saame aga.."

Hergo Tasuja ütles ...

Ametlik värk ikkagi :)

Kessu. ütles ...

Just.

puulaud ütles ...

Hmm...??
olen alati natike sellise suure ja euro - steriilse asja vastane olnud.

Aga ta ju tuleb::;)

Hergo Tasuja ütles ...

Ta tuleb siiski :)