pühapäev, 13. aprill 2008

Tere mõistus

Kui mõistus häid mõtteid ei suuda genereerida, siis hakataksegi lolluseid tegema. Näiteks uus metsaseadus kuulub sinna valdkonda. Suuremad muudatused, mida seadusesse tahetakse sisse viia:

VÕETAKSE VÄLJA NÕUE, ET EESTI PINDALAST PEAB 20% METS OLEMA- võimaldab igal ajal metsa müüa ja teha otsuseid vastavalt poliitilisele vajadusele, mitte sellele, kuidas metsade jaoks hea on.
RIIGI METSA VÕIB EDASPIDI PIKAKS AJAKS RENDILE ANDA
63 METSKONNAST JÄÄB ALLES 17- ühe metskonna suuruseks on ca 60 x 80 km, korralikult metsa eest hoolitsemiseks on metskondade territooriumid liiga suured.
560 METSAMEHEST JÄÄB ALLES 250- 5-10 inimest peavad suutma igapäevaselt valvata, et ei toimuks röövraiet, puhastada sihte, kontrollida metsa mahavõtmist jne. Füüsiliselt ei ole see võimalik.
METSA MÜÜGI VÕI RENDI OTSUSTAB 9 INIMEST RMK NÕUKOGUST- hetkel nõukogus olevatest inimestest teab metsa teemast 2 inimest, ülejäänud, ka nõukogu esimees, ei oma mitte mingit metsaalast haridust või töökogemust.
KAOTATAKSE KAITSEMETSADE KATEGOORIAD- alternatiive välja ei pakuta. Luitemetsad, puhkemetsad.. neid enam pole ja raiu kust tahad.
MINISTRI OTSUSEGA VÕIB IGAS VANUSES PUID MAHA VÕTTA- hetkel on seaduses puude vanused kirjas, edaspidi võib ministri määrusega teostada lageraiet ka aladel, kus metsa arengu jaoks see vajalik ei ole.

(andmed on võetud Päästkem Eesti metsad kodulehelt)

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere, idioodid! Mida muud, kui metsa vargile! :S

Hergo Tasuja ütles ...

"targad onud- targad otsused"

Anonüümne ütles ...

Kopra võtan ka kaasa ja.. nätaki!