neljapäev, 17. juuli 2014

Hiiu Folk

Tänasest nädala lõpuni folgilainel.
Eelmisel aastal läks veidi kehvasti selle ettevalmistustöödega. Sel aastal olen rohkem rollimängija osas. Samas mulle põhimõtteliselt meeldib selle kontseptsioon. Pere- ja keskkonnasõbralik, alkoholivaba üritus.
Ei saanud aru lärmist, mis laulu- ja tantsupeo ajal tekkis seoses alkoholi tarbimisega. Loodi eraldi ala, kus sai õlut osta-juua. Lapsi sinna ei lubatud. See sunnib pered nö lahus olema, kurdeti. Saan aru neist, kes ütlevad, et võtavad palava ilmaga ühe õlle, mis selles siis halba on. Samas mõtlen, et kas tõesti on inimeste- kogu ühiskonna, kui laiemalt vaadata- seisukord nii kehv, et ei saa päeva/nädalavahetust mööda saata ilma õlleta? Palavuse vastu võib ka külma kalja juua. Mina hoidnuks alkoholi sealt peolt üldse väljaspool.
Teine asi on 1. juulist kehtima hakanud korrakaitseseadus, mis lubab avalikult alkoholi tarbida. Jällegi, kui täiskasvanud inimene istub suveõhtul pargipingil ja kustutab oma janu siidri või õllega- ei karju, ega sega teisi-, siis keda see häirib. Aga asi on signaalis, mille see välja saadab. See on: jooge, sõbrad. Tänavad ja pargid on teie päralt. Nautige elu. Ei mäleta, et Hiiumaal või ka Tallinnas oleks politsei kellegile minu tuttavatest trahvi teinud väljas lahja alkoholi tarbimise pärast. Kui koht on selleks sobimatu olnud, on soovitatud mujale minna või tegevus lõpetada. Praegu justkui õigustame avalikult alkoholi tarbimist. Ja paratamatult toob see ka uusi liitujaid.
Selles suhtes austan Hiiu Folgi valitud joont. Konkreetne ei alkoholile. Ja mitmeaastase kogemuse põhjal julgen väita, et kellegi muusika või melu nautimist see takistanud küll ei ole.

Kommentaare ei ole: