pühapäev, 22. detsember 2013

Vaheaeg

Ja ongi käes. Vaheaeg.



Puhkus? Nii ja naa. 23. detsember ei ole tööpäev, seega tuleval nädalal kuus puhke- ja üks tööpäev. Ja kui aus olla, siis ületuleval nädalal põhimõtteliselt sama seis :)

Aga mis on puhkus? See, kui sa ei pea tööl käima? Samas võib ju olla muid kohustusi. Niisamuti tööga seotud kohustusi, mida saab/peab kodus tegema. Aga siis see aeg, kui saad piiramatult magada? Minu meelest see siiski puhkus ei ole, pigem väsitab. Veidi teistmoodi, aga siiski. Puhkuseks nimetaksin võimalust oma aega ise planeerida. Ehk teha asju siis, kui selleks tuju tuleb, mitte siis kui sa pead. Aega, millal saad oma päevakava ise sättida, mitte ei sõltu kindlatest kellaaegadest.

Hetkel ei ole eelpool kirjeldatud aega tekkinud. Samas võiks viimaseid päevi ju puhkuseks nimetada küll. Tööl oli projektipäev ehk ise tuli vaid klassijuhataja tund läbi viia. Ja sealgi veerand kokku võtta ning palka maksta. Ehk siis tunnistusi jagada. Õhtul oli jõulukontsert, milleks muusikaõpetajad-ringijuhid olid lapsed kenasti ette valmistanud. Istu ja imetle. Tore, et teised klassijuhatajad tulid kaasa minu ideega eelmise aasta kahe klassi eeskuju sel korral terves koolis rakendada. Ehk siis loobuda traditsioonilistest kingipakkidest ja selle asemel annetada. Kogusime raha MTÜ-le Kuulikodu. Usun küll, et andmisest saadav rõõm kaalub kingipakid üle. Teeb rõõmu, et nii paljud (tõsi, mitte kõik) lapsed selle hästi vastu võtsid ja ideest aru said.

Reedel lõpetasime trennirühmadega poolaasta ujulas. Veidi vaheldust ja preemia aktiivselt osalenud noortele. Vaheldus ka endale. Eile rajasime suusaraja põhja, tasandades maastikku ning vedades saepuru. Omanikul on eesmärk kolme aasta pärast valgustatud rada avada. Rõõm, et siin saarel jagub inimesi, kes positiivsele tulevikule mõtlevad. Õhtul võtsime Hiiumaa jalgpalli hooaja kokku. Tundub, et jalgpall (ja maakonna vutimängu koordineeriv organisatsioon) on saarel üsna hästi kanda kinnitanud.

Kommentaare ei ole: