laupäev, 9. november 2013

Volikogu

Teine istung. Kahjuks ei õnnestunud seatud eesmärgile (liikuda selles suunas, et kaoks meie-teie vastasseis ehk traditsioonilised koalitsioon-opositsioon) oluliselt lähemale jõuda.

Vallavanema kandidaate oli üks. Et ta end hääletamisest taandas, kogunes 4 poolt- ja 3 vastuhäält. Üks volikogu liige puudus. Koosseisu enamust ehk viite kokku seega ei saanud.

Huvitava repliigi pillas "vana sõber" Peedu, kes enne istungit rääkida tahtis. "Miks sa ise vallavanemaks ei kandideeri?" küsis ta minult. Ja väga ametlikult, justkui mõtlekski seda tõsiselt...

Igal juhul kinnitati mind haridus- ja kultuurikomisjoni esimeheks ära. Peale hääletamist soovis volikogu esimees õnne. Aseesimees ütles: "Õnne siin küll ei ole, mina ei oleks küll nõustunud seda komisjoni [edasi] juhtima." Viidates ilmselt sellele, et väga valusaid otsuseid tuleb rahanappuses lähiaastatel langetada.

Revisjonikomisjonis olen ka. Et toimuval silma peal hoida. Teisalt ka olla nö tasakaalustav hääl seal komisjonis. Kogu info.

Tänane istung- kus oli vaid kaks päevakorrapunkti- kestis üle 2 tunni. Tuli määrustes, seadustes näpuga järge ajada ning ka juristidele helistada. Samas positiivne on see, et kohati suutsime siiski ka üpris konstruktiivses vormis arutleda.

Kommentaare ei ole: