laupäev, 21. september 2013

Koosolekud

Teisipäeval osalesin kahel koosolekul. 

Esiteks juhtisin valla haridus- ja noorsootööasutuste ümarlauda. Mul on hea meel tõdeda, et seltskond oli eesmärgile orienteeritud. Ei mingit mina/minu-sina/sinu tegemiste vastandamist. Väikeses kogukonnas peamegi koos ühise eesmärgi nimel tegutsema. Sealjuures kohati isiklikud soovid alla suruma, kui suuremas plaanis seda vaja on. Partner tuleb ära kuulata ja tema mõtteid austada.

Õhtul osalesin loodavat Hiiuma Kunstide Kooli puudutaval koosolekul. Alguses oli küll selline tunne, et eri osapooled räägivad hoopis eri asjadest. Üks aiast, teine aiaaugust. Paljuski põhjustas seda minu arvates infopuudus. Infopuudus Käina poolt Emmastesse, kui ka eri osapoolte vahel. 
Lühidalt on lugu selline, et tahetakse Emmaste osalust 9000 raha näol, mis annaks võimaluse 10 lapse osalemiseks huvikooli töös. Samas on praegu valla kulu huviringidele ca 7600 eurot. Kas kahte kuluartiklit jaksame valla eelarve reale paigutada?
Leian ise, et huviringid peavad olema lapsele võimalikult kodu-kooli lähedal. Meie puhul siis ikkagi Emmastes. Laps ei peaks selleks bussiga (veidi paremal juhul vanema poolt sõidutatuna) edasi-tagasi reisima. 
Konkreetne näide. Ise annan kolmapäeval 16-18 Käinas jalgpallitrenni. Võtan ühe Emmaste poisi peale, kel kell 16 muusikaring Käinas, ja pärast toon tagasi. Ehk siis 45-minutiliseks ringitegevuseks tuleb tal kolmetunnine reis ette võtta. Veidi karm põhikoolilapse jaoks.

Kommentaare ei ole: