esmaspäev, 25. veebruar 2013

Mangu

Laupäev Mangul. Hiiumaa I suusamaraton.
Kui tulla Tartu maratonilt, siis jätavad rajad ikka üpris eluvõõra mulje. Samas on selge, et mastaabid on erinevad ja kõike arvestades suutsid korraldajad pea maksimaalse välja võluda. Lisaks on selge, et parim selgub iga raja peal. Ilm oli samuti kaunis ning päikesepaisteline tellitud. Ühesõnaga mõnus pärastlõuna.
Sõit ise kulges vaevaliselt. Tegemist oli vabatehnikasõiduga. Välja toodi, et klassika jälg on sees. Alguses see tõepoolest nii oli. Aga nii paari-kolme kilomeetri kaugusel metsa vahel sain aru, et plaan kogu rada klassikalises tehnikas läbida läheb vett vedama.
Mis seal siis ikka- põhimõtteliselt on ju uisuliigutused ka selged, eks sõidame siis nii. Et liikuda tuli kitsal metsarajal, siis pidanuks tehnika siiski parem olema :)  Ei ole seda "uisulihast", mistõttu võttis jalad läbi.
Ent taaskord- läksin sõitu nautima, mitte võitma. Juba enne sõitu oli vahva näha endist jaokaaslast ajateenistuse päevilt. Oli teine mandrilt siia sõitma tulnud. Suurema osa distantsist siis koos rühkisimegi. Sellist uisu ja klassikat vaheldumisi.
Ja taaskord, organism ei taha kohe kuidagi käivituda. Alles teise ringi esimesel poolel "kraanid avanesid".
Sõitu päris kordaläinuks lugeda ei saa, sest Plaas suutis lõpus mind ikkagi edestada :)  Aga samas jällegi tore päev. Protokollide põhjal käis rajal üle 150 suusataja. Kiitus korraldajaile ja energiat-ideid tulevaks talveks.

Kommentaare ei ole: