laupäev, 14. aprill 2012

Noortenädal

Viimane kooliveerand algas siin saarel Noortenädalaga.
Idee iseenesest oli väga hea- terve nädal noortele suunatud erinevaid üritusi, mis mitmekesistaks tavapäraseid koolipäevi. Ja loomulikult - kõik on prii osalejatele. Ent teostus õnnestus hindele "rahuldav".
Eks pean selle eest endale tuhka pähe raputama ehk vastutuse võtma. Mis sest, et juba detsembris üldkoosolekul, kui teemat arutasime, ütlesin selge sõnaga, et ajanappuse tõttu jään vaid taustajõuks ja suurt rolli/vastutust ei taha. Kuidagimoodi kulges aga nii, et mullegi jagunes ülesandeid. Ja rohkem, kui ma algul arvestanud olin (ei oska kuidagi "ei" öelda...)
Esmaspäev- luuleõhtu. Oma koolis sain aru, et see popp üritus ei ole. Ent idee tuligi Kärdla noorte poolt. Samas õhtul haigutas Ave Vita!-s kõle tühjus, polnud kümmet inimestki.... Kohal polnud neidki, kes idee välja käisid... Ja see oli avapauk nädalale! :)
Päeva ja kogu nädalat ilmestas esineja vahetus. Nimelt teatas Jürgen Rooste vaid 2 päeva enne üritust, et ta siiski ei saa tulla. Õnneks Ave leidis lahenduse Veiko Märka näol.
Teisipäev oli samuti segadust täis. Lisaks jäi tegemata video Rainer Nõlvakuga, kuna ta oli sõna otseses mõttes lennus kogu aeg (tiirutas Euroopas Teeme Ära kampaania raames).
Kolmapäev kulges hästi. Samas oli selle nimel HUPSi tiim pikalt tööd teinud ja saanud ka Leader rahastuse. Igal juhul üle 370 külastaja, pole paha.
Neljapäev õnnestus hästi, sest töötoad olid osalejaid täis. Ja neid jagus üle terve saare. Ent täiusliku õnnestumise rikkus ära teatrietendus. Tasuta koju kätte toodud etendus tunnustatud näitlejatega ja õhtusel seansil oli 13 inimest, kellest noori 8....
Reedene foorum kulges üldjoontes hästi. Tõsi, lihvimata nurki oli siingi. Samas üldmulje rikkus asjaolu, et noored, kes koolist vabaks said foorumile tulekuks, olid kohal vaid lõunani. Ja võistluse ajaks jäi 92st registreerunust alles paarkümmend (koos korraldajatega).
Ja nädala lõppakord oli samuti täis üllatusi. Hundist sai jänes ehk August Hunt asendus viimasel hetkel Tenfold Rabbitiga. Kontserdist jäi siiski positiivne mulje ning ka Noortesõber sai välja kuulutatud. Seega nädal lõppes rõõmsalt.

Eks vigadest tuleb õppida. Ja usun, et tuleval aastal sujub Noortenädal palju paremini. Positiivse poole peale saab kanda, et Noortenädalast sai päevade andmeid kokku liites osa ca 700 noort (s.h korduskontaktid).

Kommentaare ei ole: