esmaspäev, 28. veebruar 2011

Kohtumised

Täna kell 16 sai HUPSis avatud Hiiumaa ametlik Varivalimiste valimispunkt. Lisaks noortele oli kohal ka meedia ja Reformierakonna inimesed- Ene Kaups ja Lauri Luik Riigikogust, maavanem Hannes Maasel ja keskkonnaminister Jaanus Tamkivi. Nendega arutasime tunnikese Hiiumaa ja Eesti noortepoliitika küsimusi. Suht okei vestlus oli, sugugi mitte igav pooltjura kogu aeg :D Kuigi ma ikka ei saanud paaril korral provotseerivaid küsimusi küsimata jätta.
Lisaks nägin, kui raske võib ikka ministri töö olla. Jaanus ei küsinud ühtegi küsimust. Kui ma teda vaatasin, siis nägin, et kohati peegeldus tema näost surmav igavus. Teema talle huvi ei paistnud pakkuvat. Aga kuidagi ei sobinud ju ära minna. Ja olen kindel, et neid kohtumisi, kus minister lihtsalt viisakusest olema peab, on aasta jooksul ilmatu palju...

Õhtul oli vallavanema kokku kutsutud nö infotund või aruelu Paladel. Tore, et selline asi on nüüd käsile võetud. Olgugi, et leiab aset kord kvartalis ja inimesi eriti palju ei olnud. Aga ega muidu ei hakatagi käima, kui asi regulaarselt toimuma ei saa. Vallavanema ettekanne oli suht sisukas, tundub, et teab ikka mis vallas toimub :) Kuigi (oodatult) rõhutati positiivset, tõstatas üks kuulaja vägagi olulise murekoha- inimeste kaasamine ja probleemid kultuuriüritustega ehk nende vähene külastatavus ja selle faktiga mittetegelemine. Loodetavasti tahetakse asja parandada.

Kommentaare ei ole: