teisipäev, 13. mai 2008

Läheb taas lahti!

Täna algab korvpalli meistriliiga finaalseeria: TÜ Rock vs BC Kalev/Cramo.
Finaalmängude ajad (* vajadusel) on:
1. Teisipäev, 13. mai kell 18.00, Tartu
2. Neljapäev, 15. mai kell 18.00, Tartu
3. Pühapäev, 18. mai kell 16.00, Tallinn
4. Kolmapäev, 21. mai kell 18.00, Tallinn
*5. Pühapäev, 25. mai kell 18.00, Tartu
*6. Kolmapäev, 28. mai kell 18.00, Tallinn
*7. Pühapäev, 1. juuni kell 16.00, Tartu

Sel hooajal on kohtumised küllaltki tasavägised olnud ja põnevust võib finaalistki loota. Kuigi Müürsepp pole esialgsele lootusele vaatamata otsustavateks heitlusteks terveks saanud (nagu ka Viiask) ning Reed jääb neist mängudest samuti kõrvale, usun ma siiski pealinlaste võitu.

Peale 1-st mängu usun ikka Kalevi edusse. Kuigi esimese mängu järel oleks hea meelega teleka aknast välja visanud. Matic, usalda Kriisat rohkem ja Kangur tuleb rohkem korvi alla suunata. las Keerles mängib väljas, ka Kedzost on Kangur korvi all parem. Ja kurat, mehed, kaitselaud tuleb kätte saada!

Peale 2-st mängu usun ikka veel Kalevi võimalusse võita. Ja mu ennustus võib siiski täituda :) Kuigi esimese poolaja järel oli mul käsi päris hell, sest voodiäär sai Kalevi kehva esituse pärast hoope... Aga lootust on. 20 punnine kaotus võideldi tagasi. Loodan, et Matic hakkab nüüd neid mehi rohkem kasutamagi, kes näitasid eile, et tahavad võidelda. Ja mida ma peale esimest mängu kirjutasin, oli õige. Kangur peab rohkem korvi all olema ning Kriisat on platsile vaja. Andke Arbet, Sokk, Scott, Keerles ja Kedzo lisaks. Jelic mängigu vähem (selge vahetusmees) ja üldiselt siis, kui Cusworth on pingil. Mängus peab kiirust olema! *Ahjaa- pakun, et nüüdseks on juba üsna selge, et uuel hooajal on uus treener. Tiit Sokk.
Kuramuse päralt, Kalev, suudad võita küll- mehed te peate vaid tahtma.

Nüüd on ka 3-s mäng läbi. Oijah, ennustus läks enne seeriat veits mööda... Aga teise mängu järel kirjutatu- mehed, te peate tahtma- saigi otsustavaks. Kogu tiim vist ikkagi võita ei taha või tahab, aga ei ole valmis selle nimel kõike andma. Täna näitasid vaid Arbet, Kriisa ja Kangur, et nemad tahavad. Need kolm on ka suht ainsad, kellega peaks lepingut pikendama. Olgu, Scott või Sokk ehk ka- uus treener suudab neid vast edukamalt rakendada. Keerles või Viiask kah ja seda eesmärgiga raha kokku hoida- s.t et saaks heaklassilise viskaja ning pika palgata. Aga teistega küll mitte. Ja Matic tõestas täna jälle oma üliinimlikke võimeid mängusituatsioonide hindamisel ja arukaid käike peatreenerina. Kui Kalev temaga uuel aastal lepingut pikendab, siis vaid noortetiimi juhtima. Kuigi samas, Dorbek on seal üpris edukas. Nii et hüvasti Matic!

Ahjaa. Meisterreporter Anu Säärits pillas repliigi, et ta on kas korvpallitreeneri (või -kohtuniku) kursustel käinud. See peaks ju eeldama, et nüüd ta saab aru, mis platsil toimub? Võib-olla ma eksin, sest Anu esitatud küsimused jätavad mulje, et need on kodus valmis kirjutatud. Mängukäiguga need igatahes ei haaku.
Ja Rocki edu rõõmustab ka mind. Küll väga vähesel määral, aga siiski. Miks? Sest Eestis säilib 2 tugevat võistkonda ja nüüd peaks alus igavesele vastasseisule (a la Rytas vs Zalgiris) olema pandud. Teiseks- Kerde sõnul tahab ta enda tiimis hoida eesti poisid enamuses. Samas on üpris kindel, et vähemalt Talts saab uueks hooajaks häid pakkumisi välismaalt ning Kullamäegi enam kaua edasi ei mängi. Seega tuleb kusagilt uued mehed leida. Kahjuks Rockil endal järelkasvu ei paista, kuid usun, et see annab võimaluse teiste kodumaiste klubide mängijatele.

Nojah, 4:0 kaotus. Päris karm. Kalev lihtsalt ei taha võita. No mismoodi mängitakse 20 punktine edu maha ja viimasel veerandajal visatakse vaid 4 punkti? See tiim vajab muudatusi. Samas tuleb au anda Tanel Teinile, sest tänu temale suutis Rocki võidu enda kasuks kallutada- mina oleks väärtuslikeima mängija auhinna just talle andnud. Cusworth on küll pikk ja liikuv ning korraliku positsioonivalikuga, mistõttu saab palju lauapalle, ent samas nii palju punkte viskas ta vaid seepärast, et Kalev mängis tihti ilma tsentrita. Lisaks tõestas Brain mitmel korral, missugune äpu ja õrnuke ta on. Nii tihti ikka pikali ei kukuks ja virinat nägu ette ei manaks. Kurat, korvpall on meeste mäng ja kehakontaktid käivad selle juurde. Eile korraks juba lootsin, et Kangur sõidab talle pasunasse ära (poolmoment tekkis).

Ja öösel sai Chelsea (mitte, et ma nende suur fänn oleks, aga ma absoluutselt ei salli Manchesteri) Meistrite Liiga finaalis ka lutti. Penaltiseerias. Ei ole just minu spordikevad...

2 kommentaari:

Hergo Tasuja ütles ...

T*RA !!!

Tuju on 0.

Anonüümne ütles ...

Welcome to the club :D