esmaspäev, 5. mai 2008

Eksam

Ongi esimene eksam selja taga. Ei teagi, kuidas läks- vähemalt tehtud sain.

Aga vanalinnast (seal asub Ajaloo Instituut) tulles sattusin nupuka ärimehega kokku. Juba eksamile kekseldes märkasin Niguliste kiriku vahetus läheduses ühe puu alla poetatud vanu raamatuid.
Ilmselt oli keegi neid juba nii mitu korda lugenud, et tekst hakkas pähe kuluma ning ta otsutas neist lahti saada. Ja tundub, et mõistus oli tal omal kohal. Sest millest raamatuid tehakse? Ikka puidust. Seega loogiliselt võttes saab nende abil ka uue puu kasvatada. Või ei saa?
Igal juhul leidis too ärivaistuga härra (mis sest et välimuse järgi ei ööbi ta ärimehele kohaselt mitte Radissonis vaid pigem üürib koos 3 sõbraga ühetoalist äärelinna korterit) need raamatud sealt üles. Ei, neist ei hakanud vahepeal puud kasvama- nii et kes sedasi arvasid, eksisid. Tundub, et too tüüp polnud ise lugemishuviline, seega hakkas ta neid teoseid sealsamas kiriku ees müüma.
Otsustasin tema ärile kaasa aidata ja ostsin 10 krooniga raamatu "Eesti rahvastiku ajalugu aastani 1712". Ilus kollane raamat :)

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Vat, mis raamatud, igast asjalikud :) Aga see raamatu puuks kasvamise mõte on hea :D

Hergo Tasuja ütles ...

Tegelikult raamatud olidki tip-top.

Kui tähelepanelikult lugesid, siis see ei ole siiski tõsi :P

Hergo Tasuja ütles ...

Kuigi võiks :D

Anonüümne ütles ...

mõtlesingi, et võikski :) korduvkasutus jms :D vanad raamatud on kipad. kui marju ja krisliga sügisel uuskasutuskesuses käisime, seal müüdi kah vanu raamatuid. pidin lolliks minema. 5.- tk ja samuti sellised asjad, mida aja tikutulega taga :)

Hergo Tasuja ütles ...

Kuldmunad sellistes kohtades peituvadki, ma arvan.