reede, 25. juuli 2014

Spordibaas

Kuigi see vist ei ole enam uudis- vähemalt neile, kes väikesel Hiiumaal või veel pisemas Emmastes elavad-, olen nüüd ka sporditöötajana ametis. Vähemalt tundub, et seda teatakse. Kohati osatakse mullegi öelda, kuidas asjad on :)
Lühidalt taustast. Kultuurikomisjoni uus koosseis võttis sügisel oma haldusala põhjalikult ette. Vaadati-mõeldi ka seda, mida muutma peaks. Spordielu juhtimise korraldus oli üks neist. Vallavolikogu muutis kevadel noortekeskuse põhimäärust, tuues spordivaldkonna (mis oli mingil põhjusel sinna alla viidud) sealt ära. Seega antud ametikoht koondati. Plaan on edaspidi luua valla allasutus (a la Emmaste spordibaas vms), kuhu alla kõik sporti puudutavad eelarveread liita ja mille alt valdkonda juhtida.
Hetkel aga tehti minuga käsundusleping, mille alusel koordineerin ja edendan spordielu juhtimist Emmaste vallas. Ülesanded on loetletud tosina, õigused kahe punktina :)
Ja muidugi oleks vahva, kui töö eest saaks palka ka, sest kui isegi bruto jääb alla miinimumpalga, siis ei saa seda eriti palgaks nimetada. Aga see ei ole kindlasti põhiline. Oluline on võimalus tegeleda millegiga, mis tõsiselt huvi pakub. Kirjutan sellest mingi päev eraldi, aga nt inglise keele tundidest olen ise koolis loobunud ehk siis koormust ja reaalset raha vabatahtlikult ära andnud.
Nö aseainena on sellest sporditööst tolku küll. Aga peamine, et näen siin võimalust midagi reaalset teha. Kui väärt abilistel on jaksu kaasa aidata, on kõik võimalik.
Hetkel on palju auru kulunud korrastustöödeks, sorteerimiseks ja süsteemi loomiseks. Ei saa öelda, et varasemalt sellele ülearu panustatud oleks. Aga minevikus pole mõtet sorida. Tuleb ise lihtsalt paremini asju teha.

6 kommentaari:

LiisP I Cvr_2_Cvr ütles ...

No kuramuse tubli ikka!!! Loe ja imesta! :D

Hergo Tasuja ütles ...

Loen su kommentaari ja imestan :D

LiisP I Cvr_2_Cvr ütles ...

a miks?

Hergo Tasuja ütles ...

Ei pea end "kuramuse tubliks" :)

LiisP I Cvr_2_Cvr ütles ...

aga kes koera saba ikka liputab, kui mitte koer ise? ;)

Hergo Tasuja ütles ...

On vist jah selline vanasõna olemas :)