esmaspäev, 9. jaanuar 2012

Töö

Täna taas tööl. Kuigi raske oli seda tööpäevaks nimetada.
Eile tulin alles Noorkotkaste malevapealike keskkogult tagasi. Sinna minnes panin paika, et tuleme 1630 praamiga tagasi. Aga naised tahtsid tagasiteel poes käia ja koosolekud ka venisid ehk ajakava läks lõhki. Olin veendunud (mitte küll rõõmus, aga leppinud) 1830 praamiga. Ent viimaste punktidega saime peaaegu tagasi ajakavasse ja otsustasin (olgu, leppisin Piretiga kokku), et sõidan ise tagasi. Ja kõik oli kui raske matemaatikaga välja arvutatud. Jüri bensukapoe peatus, Haapsalu poeskäik ja maleva külastus ning ikkagi (ilma kihutamata, kiirust ületamata) 1620 sadamas.
Arvasin ise ka õhtul, et vaevalt õpilased täna, esimesel koolipäeval väga õpihimulised on. Ja nii oligi. Neljanda ja kuuenda tunni ajal tegime osa ajast klassis tööd ning siis õue- talve nautima. Jah, meil on talv. Lumi ja kõik muu muusika. Tunnid lõppesid loomulikult lumesõjaga. Pärast juurdlesin omakeskis, et pidanuksin vist seda takistama. Aga kohe kuidagi ei taha seda lusti peatada. Meil on talve ju nii vähe.
Nüüd õhtul koostasin selle poolaasta töökavasid. Hea, et need vaheajal ära ununesid ja vaid puhkamisele keskendusin :) Täiesti mõttetu paberimajandus minu meelest. Mina kohe kuidagi ei saa aru, kuidas saab või miks peab oma tööd koolis niimoodi punkt-punktilt planeerima. See ei ole ju müüriladumine, et "täna laon 3 rida ja homme 2, ülehomme jälle 3". Lapsed ei ole kivid. Ja vastavalt tujule-olukorrale tuleb (vähemalt minu meelest) reageerida ning tegemisi sättida. Ühesõnaga koostasin mingi 10 A4 dokumenti, millest kellelgi tolku ei ole. Minu aeg koostamisel ja õppealajuhataja aeg nendele pilgu heitmisel on sama hästi kui maha visatud...

Kommentaare ei ole: