kolmapäev, 18. august 2010

Postitus number 300

Jah, 300. postitus.
Juubel. Sõin selle puhul just ühe martsipanijogurti mooniseemnetega. Huvitava maitsega oli.

Meelega ei kirjutanud varem Narva reisist või muust. See pidi väga eriline postitus olema. Lõunase seisuga olekski. Olen ka varem avaldanud, et minu esimene valik oleks jääda Hiiumaale. Ja õpetajaks (eks ma jõuan tulevikus vallavanem/maavanem jne olla küll, kooli aga on noori mehi vaja). Aga ega siin vabu kohti jalaga segada pole. Vähemalt neid, mis täiskoormuse annaks. Ivo mind millegipärast Kärdla ei taha. Mis siis. Palade variant langes ka kahjuks ära.
Nüüd jäi siis põhimõtteliselt Ametikool. Teine variant olnuks mandrile minek. Või pigem välismaale. Sealt saaks 6 kuu või aasta pärast tagasi tulla. Mandrile peaks kolima ja lühiajaliselt ei viitsi. Aitab kolimisest mõneks ajaks küll.
Igal juhul rääkisin reedel Ametikooli direktoriga. Kandideerisin ka erialadele, millel mul kvalifikatsioon puudub (nt veoautojuhi teooria kutseõpetaja). Too direktor uuris, et kas ma Emmaste kooli peale pole mõelnud (seal ka konkurss inglise keelesõpetaja ametikohale). Ikka olin. Aga sinna on googlemapsi andmete järgi 36.6 km kodust ja pakuti 0,5 koormust. Sõit läinuks kulukaks.
Ent lubati juurde hankida tunde ja olin nõus Emmaste variandiga. Eile käisin kohapeal. Väga sümpaatne koolidirektor. Pidin lisaks inglise keelele (16 tundi) saama oma klassi, õpilasesinduse vedamise ringijuhina, mingil hetkel kui praegune õpetaja dekreeti läheb ka ajalootunde. Ja kui hommikuti ühe õpetaja veel peale võtaks, kompenseeritaks kütusekulud ka osaliselt. Täitsa okei variant. Täna käisin seal uuesti. Jutt oli sama. Võtsin inka õpikud ka juba koju.
Aga õhtul helistas direktor. Olukord on veidi komplitseeritum nüüd. Kuna konkurss oli välja kuulutatud ja nüüd ilmus paar kandidaati veel välja, siis ei saa kohe töölepingule alla kirjutada. Direktor ütles, et tema on põhimõtteliselt valiku teinud, aga komisjonile tuleb ka tõestada, et olen parim valik. Igal juhul nüüd ma enam nii rõõmus pole. Kuigi direktori toetus on kindlasti trump ja eks komisjoni ees teistega konkureerides valituks osutudes oleks ametikoha väärtus ka suurem. Teisipäeval on kõik selge.

6 kommentaari:

Kessu. ütles ...

Narva reis oli Sul küll huvitav :

Tegelikult oleks Sind veel minu ajal Noarootsi ajaloo õpsiks tahtnud.

Hergo Tasuja ütles ...

Kuidas Sa tead, et reis huvitav oli? :D

Kusjuures ma olekski vist pidanud Lainega rääkima, et äkki ma ei lähekski minema vaid jääks kohe õpetajana tööle :P

Kessu. ütles ...

See oli antud hetkel pigem iroonia :D "Meelega ei kirjutanud VAREM Narva reisist või muust. See pidi väga eriline postitus olema." Ma oleks sellest eeldanud, et Sa nüüd räägid Narva reisist, aga edasi tuli hoopis teine teema.

Ongi. Miks sa ei teinud seda?

Hergo Tasuja ütles ...

Siis ma olin järelikult noor ja loll :D

Kessu. ütles ...

Tuleb nii välja :D

Hergo Tasuja ütles ...

Nüüd ma enam noor pole, lihtsalt loll :D