neljapäev, 5. august 2010

Järjekordne geenius

Tallinna ettevõtja Vladimir Gantsovski on saatnud Presidendile, erakondadele, ajakirjandusele ja mitmele organisatsioonile ettepaneku muuta alkoholiseadust selliselt, et iga pudeli ostmine fikseeritakse ID-kaardiga ja salvestatakse üldisesse andmebaasi, kust oleks siis nii tööandjatel enne töövestlust kui ka valijatel enne valimisi võimalik vaadata, kui palju on töökohale või riigikogusse kandideerija alkoholi ostnud.

No mida?

7 kommentaari:

Kessu. ütles ...

See ei ole ju normaalne.

Hergo Tasuja ütles ...

Ma arvan samamoodi. Vladimir vist arvab, et siis inimesed ei jugle enam juua.

Aga äkki peaks kõik ostud kirja panema? Saaks teada, kui palju keegi suitsu teeb; kes joob piima, kes keefiri jne?

Unknown ütles ...

eks nii ka kunagi raudselt läheb, et inimese iga samm jäädvustatakse. põhimõtteliselt oleme sinna poole ju teel. maailm muutumas nii väikeseks on

Hergo Tasuja ütles ...

Ses suhtes tõepoolest- ka praegu saaks vajadusel kõik kaardimaksega tehtud ostud konkreetse inimesega kokku viia ehk tuvastada, mida keegi poest ostab.

Kessu. ütles ...

No täpselt samamoodi arvati, et kui nad panevad alkoholimüügile kellaajad, et siis inimesed joovad vähem.

K. ütles ...

Vigu on päris mitmeid antud idees, kõigil ei peatukski: üks põhilisi küsimusi oleks, et kas siis keelatakse sulas alkoholi eest maksmine ära. Muidugi on võimalik mundrikandjate elust ja lunarahandusest aimu saada, kui iga kupüür saab iseäraliku nummerduse vms, mille alusel märgitakse üles, kes mingi rahatähega kuskil maksis. Heal juhul seadustaks nii õige imelikul moel meetod, kuidas semule öelda, et sorry, aga ma ei saa osta sulle viina.

Hergo Tasuja ütles ...

Kokkuvõttes ütleks ma, et on hea, et see idee pärineb suvaliselt ettevõtjalt, mitte Ansipilt.