reede, 25. detsember 2009

Jõulud

Põhimõtteliselt ma ei salli jõule.
Vähemalt neid jõule, mida tänapäeva kapitalistlik ühiskond meile peale surub. Vahepeal tundub, et Jõuluvana elab Coca-Cola tehases ja see, kellelt sa kinki ei saa, see õige sõber polegi.

Ainus väärtus pühade juures on minu jaoks see, et lähedased saavad kokku ja söövad verivorsti-hapukapsast ja muud säärast. Lisaks peetakse meeles neid, kellel ei lähe nii hästi, kui meil. Ühest küljest on see võlts- miks me ei võiks nende peale tihedamini mõelda? Kas kord aastas head tehes saab kõik patud andeks? Teisalt on siiski tore, et vähemalt kord aastas midagi head tehakse. Minu meelest võiks üksteisele kingituste tegemise asemel (kehtib nende puhul, kellel hästi läheb ja kingikotti satuvad nt. uued telekad jms, mida ilmtingimata vaja pole) annetada ja toetada neid, kel pole elus nõnda vedanud. Mulle väga meeldivad koolid/klassid, kes on loobunud omavahelistest kingipakkidest ja selle asemel koguvad raha/vanu asju vms näiteks koerte varjupaigale.

Kauneid pühi ja loodetavasti kandub vähemalt osa pühadeaegsest mõttelaadist ka järgnevasse aastasse üle. Seda oleks väga vaja.

Kommentaare ei ole: